hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megjelent a Hetek új kiadványa, a Képbehozó
Bátran kiállni a bibliai igazságok mellett
Megjelent a Hetek új kiadványa, a Képbehozó

Képforrás: Hetek

2023. 10. 31.
Megdöbbentő látni, hogy a részben zsidó–keresztény kultúrára épülő nyugati civilizáció az elmúlt években hogyan kezdett el szembefordulni mind a kereszténységgel, mind a zsidósággal. Míg az elmúlt hetekben egészen elképesztő, XX. századot idéző zsidógyűlölet tombol a nagyvárosok utcáin és a közösségi oldalak kommentmezőin, egyre inkább erősödik a bibliai hívőkkel szembeni gyűlölet is.

Megjelent a Hetek Képbehozó magazinja, Keresztünk – Nyugaton a helyzet változó címmel. Benne európai gyülekezetvezetők, meghurcolt keresztények, ismert bibliatanítók világítanak rá arra, hogyan változott meg a hívők megítélése nyugaton. A kiadvány 4990 Ft helyett 3490 Ft a hetek.hu/konyvek oldalon.

Sokáig úgy hittük, hogy a keresztényüldözés inkább csak a Távol-Keletre vagy az afrikai országokra jellemző, míg a zsidósággal szembeni gyűlölet pedig az iszlám világot fertőzi meg. Most azonban azt tapasztalni, hogy nyugaton is egyre erősödnek ezek a trendek. Persze nem szabadna meglepődnünk, hiszen

Jézus erre is jó előre figyelmeztetett. 

Közel kétezer évvel ezelőtt Jeruzsálemben az Olajfák hegyén, éppen a Templom-heggyel átellenben, a Názáreti részletesen és hosszan beszélt a tanítványainak arról, hogy mi minden történik majd a világkorszak végén.

Nemcsak az egymást érő válságokról ejtett szót – a háborúkról, gazdasági krízisekről, járványokról, etnikai konfliktusokról, hanem arról is, hogy milyen jogi korlátozásokban, lejárató kampányokban, üldöztetésekben lesz része azoknak, akik Őt követik.

Jézus persze nem megfé­lemlíteni akarta a benne hívőket, hanem sokkal inkább felkészíteni őket arra, hogy ne ijedjenek meg a nehézségektől, hanem bátran vegyék fel a keresztény léttel járó keresztet, és hirdessék azokat az igazságokat, amelyeket Ő is hirdetett. 

Erről szól a Hetek legújabb kiadványa, a Képbehozó, amely most 144 oldalon dolgozza fel a nyugaton változó helyzetet, már ami a keresztények megítélését és korlátozását illeti.

Európai és amerikai gyülekezetvezetőkkel beszélgettünk az őket ért korlátozásokról, keresztény jogvédőkkel az egyre abszurdabb bírósági perekről, de találhatnak interjút a kiadványban Päivi Räsänen finn képviselő asszonnyal, akit egy Pál apostol-idézet közzétételéért citáltak bíróság elé, vagy Billy Graham fiával és unokájával, Franklin és William Grahammel is. 

A Hetek-olvasók számára nem ismeretlen Ruff Tibor teológus, Hack Péter jogászprofesszor vagy Grüll Tibor ókortörténész személye és munkássága sem, velük is beszélgettünk a keresztényeket ért üldözés bibliai, jogi és történelmi vonatkozásairól.

De mesélnek a kiadványban olyan hithősök is, akik a kommunizmus alatt vállalták a kockázatát az evangélium hirdetésének és terjesztésének, ahogyan a modern kor ellenállói is, akik nyugaton kell, hogy vállalják ugyanezt évtizedekkel a kommunista rendszer összeomlása után. 

Ez a tematikus magazin nemcsak képbe hoz, ahogyan a neve is mutatja, de bátorítást is ad, hogy milyen évezredek óta tartó nemes küzdelembe állnak bele mindazok, aki nem félnek, hanem bátran megvallják a nyilvánosság előtt is azokat az igazságokat, amelyek minden embertársunk számára a megmenekülést és megváltást jelentik egy egyre sötétebb világban. 

Képbehozó

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!