hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Drámai interjú: ez volt a magyar-izraeli tinilány utolsó üzenete, mielőtt elhurcolták Gázába
Ez tényleg olyan, mint a holokauszt
Drámai interjú: ez volt a magyar-izraeli tinilány utolsó üzenete, mielőtt elhurcolták Gázába

Osznat Weiss, a Hamász által elrabolt tinilány nagynénje.(Fotó: Hetek)

2023. 10. 31.
A terroristák elõl az ágy alá bújt el az a 18 éves magyar–izraeli lány, akit a Hamász dzsihadistái végül úgy fogtak el, hogy rágyújtották a házat, majd a füst elõl az ablakon kiugorva menekült. Az édesanyjával együtt most valahol Gázában raboskodnak, bár három hete nem érkezett róluk friss információ. A Hetek exkluzív interjúja a magyar–izraeli nagynénjével, aki csak a szerencsének köszönheti, hogy az ünnepen nem volt õ is ott, ugyanabban a házban a gyermekeivel.

   Tudna mesélni a magyar felmenőiről?

Igen, édesapám Magyarországon született 1930-ban. Már elhunyt, tinédzserként vészelte át a holokausztot és utána költözött Izraelbe. Mi már itt születtünk, de van magyar állampolgárságunk. Az eltűnt bátyámnak és a lányának, Nogának is, akit a Hamász túszul ejtett. A sogórnőm, Siri édesapja Romániából származik, őt is túszul ejtették.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!