hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Soha többé - E heti köszöntőnk
Soha többé - E heti köszöntőnk

Fotó: AP / Matias Delacroix

2023. 10. 31.
Nehéz könnyek nélkül végighallgatni azokat a rettenetes családi drámákat, amiket az azóta Gázába elhurcolt fiatal túszok hozzátartozói mesélnek el. A Hetek ismét drámai interjút készített egy nagynénivel, aki üzenetekben próbált lelket önteni a magyar származású 18 éves unokahúgába, aki éppen az ágya alá bújva próbált elrejtőzni a rátörő terroristák elől. Amikor rágyújtották a házat, az ablakon kellett kimenekülnie, de végül elfogták. Most is Gázában tartják fogva, miközben a kedves Olvasó a kezében tartja ezt a lapot. 

Az elmúlt négy hétben rengeteg ilyen tragédiáról számoltak be a különböző oldalak: láttunk véres gyerekszobákat, porig égetett otthonokat, elszenesedett holttesteket. Rengeteg bizonyítékot arra, amit október elején a palesztin dzsihadisták elkövettek. Most mégis, alig 80 évvel a nácik rémtettei után, ismét zsidógyűlölettől hangosak a nagyvárosok utcái, a közösségi oldalak kommentfalai. Ahogyan a holokauszt népirtását, úgy ezeket a tömeggyilkosságokat is azonnal megpróbálják letagadni, cinikus módon tényellenőrizgetni azokat az állításokat, hogy vajon tényleg annyi babát fejeztek le a Hamász terroristái, amennyiről írnak. Nehogy a végén alaptalanul rágalmazzuk meg ezeket a tömeggyilkosokat… 

Most már jobban el lehet képzelni, mi vezetett a második világháborús vészkorszakhoz, hogyan engedhették meg az európai társadalmak, hogy zavartalanul végezzenek az akkori zsidógyűlölők hatmillió zsidó honfitárssal, szomszéddal, ismerőssel.

A Hetek a maga eszközeivel azon dolgozik, hogy ezeket a tragédiákat ne lehessen sem elhallgatni, sem megismételni. Ha kell, hetilapcikkekben, on­line írásokban, kiadványokban, ha kell, akkor az utcára vonulva demonstráljuk: Soha többé!  

 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!