hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Kihívó nélkül: Nem találják Trump ellenszerét

Augusztus 23-án tartották a republikánus előválasztás első tévévitáját, amit Donald Trump inkább kihagyott, előnye pedig továbbra is behoz­hatatlannak tűnik.

Mit tudunk Prigozsin haláláról?

Továbbra is sok a kérdőjel azzal a Moszkva-közeli halálos kimenetelű repülőgép-balesettel kapcsolatban, mely orosz információk szerint Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport egykori vezetőjének életét követelte.

Olvasni jó - E heti köszöntő

Beköszöntött a szeptember, magunk mögött hagyjuk a drága Balatonról, magasztos sporteseményekről és kevésbé magasztos fesztiválokról szóló beszámolókat. Lassan mindenki visszatér a nyaralásból, táborokból, vége a nyári szünetnek és újra belevetjük magunkat a munkába, kezdődik az iskola - kinek mi. 

Belföld

Magyarok tömegei álltak ki a Biblia, a szólásszabadság és Päivi Räsänen mellett

Közös imával, énekléssel és bibliaolvasással demonstráltak keresztény tüntetők kedd este Finnország budapesti nagykövetségének épülete előtt. Az akció résztvevői a volt finn belügyminiszter, a kisebbségi csoport elleni uszítással vádolt Päivi Räsänen mellett álltak ki.

Dráma: ötezer elsősnek kellett évet ismételnie

A 2022-es országos kompetenciamérés adatai szerint sokat romlott a 14 évesek szövegértése: 40 százalékuk funkcionális analfabéta, azaz nem érti, amit olvas. Matematikai téren régóta hasonlóan rosszak az eredmények.

Hit és értékek

Ezért idézett Orbán egy marxista filozófustól a Tranziton

Egy fiatalon elhunyt, ám annál nagyobb hatású olasz újmarxista gondolkodó, Antonio Gramsci műveire és eszméire hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök a tihanyi Tranziton elmondott beszédében. A hivatkozásban figyelemre méltó módon nem a kritikán, hanem a tanulás szükségességén volt a fő hangsúly.

HÁTTÉR

Így fosztanák meg trónjától a dollárt Kína és Putyin szövetségesei

A BRICS augusztus 22. és 24. között tartotta szokásos államfői konferenciáját Johannesburgban. Az eseményen elhangzott, hogy eddig negyven állam jelezte csatlakozási szándékát, és hat új tag felvételéről döntöttek. Szó esett egy közös valuta bevezetéséről is.

Mindenki ledöbbent a brit csecsemőgyilkos kegyetlenségén - de miben más az abortusz?

Kevés, a való élet produkálta horror megrázóbb, mint az, amikor a sorozatgyilkos a gondjaira bízott védtelenek között szedi áldozatait. Például egy koraszülött osztályon dolgozó ápolónő… Ugyanakkor az sem kevésbé megrendítő, amikor az anyaméhben fosztják meg a babákat az életüktől, még ha ez iránt korunk jórészt érzéketlenné is vált.

Kilenc napig Magyarországra figyelt a világ

Az atlétika bizonyította, miért is nevezik a sportok királynőjének. A kiemelkedő sikerhez szükség van az emberi képességeken (erő, gyorsaság ügyesség) kívül hitre, elkötelezett munkára, alázatra, akaratra, együttműködni a tudománnyal. Ennek bizonyságát tapasztalhattuk meg az elmúlt kilenc nap során a Nemzeti Atlétikai Központban.

Atlétikai vb: interjú Moravcsik Angéla gerelyhajító bajnokkal

Diósi-Moravcsik Angéla, az MTK regnáló országos bajnoka a budapesti világbajnokságon hazánkat képviselte Szilágyi Rékával együtt nõi gerelyhajítás versenyszámban. Az edzõjével, Magyari Zoltánnal végzett kemény munka meghozta a várt eredményt, és egy sikeres szezont tudhat maga mögött ebben évben.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!