hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mindenki ledöbbent a brit csecsemőgyilkos kegyetlenségén - de miben más az abortusz?
Csecsemőgyilkosságok a méhen belül és kívül
Mindenki ledöbbent a brit csecsemőgyilkos kegyetlenségén - de miben más az abortusz?

AP/Cheshire Constabulary

2023. 08. 31.
Kevés, a való élet produkálta horror megrázóbb, mint az, amikor a sorozatgyilkos a gondjaira bízott védtelenek között szedi áldozatait. Például egy koraszülött osztályon dolgozó ápolónő… Ugyanakkor az sem kevésbé megrendítő, amikor az anyaméhben fosztják meg a babákat az életüktől, még ha ez iránt korunk jórészt érzéketlenné is vált.

Lucy Letby brit ápolónőt augusztus 18-án ítélte kegyelem lehetősége nélküli életfogytig tartó börtönbüntetésre a bíróság. A mosolygós fiatal nő, akit az „átlagos” megtestesítőjeként jellemeznek az ismerősök, válogatott módszerekkel – vérkeringésbe és gyomorba levegőt fecskendezve, a tej túladagolásával, az intravénás tápszert inzulinnal megmérgezve, fizikai bántalmazással – gyilkolt meg hét csecsemőt, és kísérelt meg további hatot megölni. A támadásokat túlélők közül többen maradandó károsodást szenvedtek.

Letbyt a média a modern brit történelem legtöbb áldozatot szedő csecsemőgyilkosának nevezi: megelőzi a „halál angyalaként” elhíresült, szintén ápolónő Beverley Allittot, aki 1991-ben négy kis páciensét ölte meg.

Különös kegyetlenségre vall, hogy Letby minden alkalommal lelkesen segédkezett, miközben kollégái az általa bántalmazott csecsemők éle­téért küzdöttek, és az is előfordult, hogy a babájukat elvesztett családoknak részvétnyilvánító kártyát küldött. A szenvedésüket a közösségimédia-fiókjukban turkálva kukkolta.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!