hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Durvul az idő

Pusztító tűzvész Hawaiin, rekordokat döntõ áradások, viharok Szlovéniában, Magyarországon, Ausztriában, a Baltikumban, Kínában és Indiában. Úgy tűnik, nem nyugszik a tomboló természet nyár vége felé sem, több szakértõ szerint pedig ez az az új normál, amihez érdemes hozzászoknunk.

Nehéz szülés

Szaúd-Arábia megegyezett az Egyesült Államokkal arról, hogy normalizálja a kapcsolatait Izraellel. A jövőbeli megállapodás feltételei még nem tisztázottak, de az már most egyértelmű, hogy nem lesz könnyű az odavezető út.

Belföld

Sérült testben ép lélek

„Peti fantasztikus fiatalember. Ha fáradtan vagy rosszkedvűen beszélek vele, a jókedve, életszeretete engem is felüdít, nagyon okosakat tud mondani. Néha nehéz eldönteni, hogy ki segíti inkább a másikat: mi őt vagy ő minket” – mondja Egri Zsuzsa, a KERT Alapítvány vezetője egyik gondozottjukról, Lakatos Péterről.

Kevesebb poszt, kisebb veszély

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által a napokban tartott sajtótájékoztató szerint az általa működtetett Biztonságosinternet Hotline 2023. első félévében közel kétezer bejelentést kapott illegális tartalmakra vonatkozóan, melyeknek 63 százaléka gyermekpornográf tartalom volt.

Indul az Atlétikai Világbajnokság

Még soha nem volt olyan, hogy 202 ország vegyen részt atlétikai világbajnokságon, valamint az induló 2187 atléta is rekordnak számít. Ahogyan arra sem volt példa, hogy 63 magyar álljon a rajtvonalhoz. 320 000-es jegyeladási rekorddal ez lesz a leglátogatottabb világbajnokság. Az sem esik meg gyakran, hogy a VIP-vendégek bőrfotelek kényelméből tekinthetnek majd le az atlétikai stadionra. Ez az első eset, hogy a rendezők megkülönböztetett gondoskodással helyezik el a covid-árvákat, a fogyatékkal élőket és az állami gondozottakat a stadionban, kiemelt szektorban.

Senki szigete - E heti köszöntő

Ki ne ismerné Jókai Mór legendás regényéből a társadalomtól és az üzleti világtól elzárt, dunai ködben megbújó szigetet, amely központi helyszíne az Aranyember című történetnek.

Hit és értékek

Szankciókkal büntet Amerika

A diplomáciai őrületet, ami az amerikai–magyar kapcsolatokat is mérgezi, nem Magyarország indította el, hanem az a washingtoni elit, amelyik agresszív módon a diplomáciát fegyverként használja a világ átformálásáért vívott kulturális háborújában – állítja Gladden Pappin amerikai politológus-kutató.

HÁTTÉR

Terítéken a nyár ízei

A nyári szünet vége felé haladva, amikor az otthonok még hangosak a gyerekek kacajától, mi pedig fáradunk és kezdünk kifogyni az ételötletekből, itt van néhány tipp, igazi nyári finomságok, amelyeket a gyerekekkel közösen is elkészíthetünk.

Tokiói ikon

A Nakagin kapszulatorony a második világháború utáni japán metabolista építészeti stílus egyik legjellegzetesebb alkotása volt. Külső megjelenésével és belső kialakításával egyaránt megragadta a figyelmet.

A cselekvő szeretet más, mint a nem ártás

Nem kell sem buddhistának, sem közgazdásznak lenni ahhoz, hogy a keleti filozófia szerint építsük vállalkozásunkat – halljuk egyre gyakrabban. Ötven évvel ezelőtt indult a buddhista közgazdaságtan kutatása, melyre meglepően nagy kereslet mutatkozik nemcsak nyugaton, hanem már Magyarországon is.

Katasztrófára várva

Társadalomtudósok szerint kultúránkat foglyul ejtette az éghajlati katasztrofizmus. A jelenség azonban nemcsak a demokratikus intézményeket áshatja alá, hanem a klímaváltozással szembeni megfelelő politika érvényesülését is gátolhatja.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!