hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Indul az Atlétikai Világbajnokság
Rekordok és gigantikus rendezés
Indul az Atlétikai Világbajnokság

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

2023. 08. 17.
Még soha nem volt olyan, hogy 202 ország vegyen részt atlétikai világbajnokságon, valamint az induló 2187 atléta is rekordnak számít. Ahogyan arra sem volt példa, hogy 63 magyar álljon a rajtvonalhoz. 320 000-es jegyeladási rekorddal ez lesz a leglátogatottabb világbajnokság. Az sem esik meg gyakran, hogy a VIP-vendégek bőrfotelek kényelméből tekinthetnek majd le az atlétikai stadionra. Ez az első eset, hogy a rendezők megkülönböztetett gondoskodással helyezik el a covid-árvákat, a fogyatékkal élőket és az állami gondozottakat a stadionban, kiemelt szektorban.

A Hetek kézben tartott lapszáma éppen akkor jelenik meg, amikor a Kedves Olvasót már csak egy nap választja el Magyarország minden idők legnagyobb sporteseményének megnyitójától. 

A „Láss csodát” koronát formáló Nemzeti Atlétikai Stadion megközelítése maga is különlegesség. Magával ragadó látvány lesz az utasok számára akár a 2-es vagy az 1-es villamossal elérni a stadiont. Olyan sem volt még, hogy a verseny helyszínére hajóval (MAHART) lehessen eljutni. A Bat­thyány térről 15 perc alatt megközelíthető a helyszín. (Amennyiben a látvány az utast lenyűgözi, egy napi jeggyel még akár több forduló is megtehető.)

A rendezők gondoskodása kiterjedt a délelőtti és az esti versenyek közti idő élményekben gazdag eltöltésére is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!