hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

NASA a Heteknek: a Hold istennője testesíti meg a Holdra vezető utunkat

50 éve a hidegháborús űrversenyben amerika évtizedes erőfeszítéseken keresztül embert juttatott a Holdra. fél évszázaddal később, az erőforrások kevesebb mint tizedéből gazdálkodva a NASA felkészül a következő lépésre is, a Mars meghódítására.

Így készülnek lebontani a házasság intézményét az Egyesült Államokban

A társadalom hagyományos építőelemei, a házasság és a család ellen intézett politikai hadjárat, mely erodálja a keresztények szabadságjogait, hosszú távon növekvő bizonytalanságba, boldogtalanságba taszítja a nyugati világ polgárait. 

Szivárvány a sivatagban: sikerül karszalagokkal eltéríteni a katari vébét?

Kis túlzással több figyelmet kapnak a katari világbajnokságon az ideológiai csatározások, mint maga a futball. A sport szeretetét a vendégségbe érkező csapatok egy részénél felülírja a nyugatról exportálni kívánt genderlobbi. A média és a szövetségek felháborodása azonban nem hatja meg Katart, és úgy tűnik – most már a FIFA-t sem.

Elindult a történelem legdrágább és legvitatottabb futball-világbajnoksága

Több ezer vendégmunkás halála, az emberi jogok semmibevétele, modern kori rabszolgatartás és korrupció. Néhány, az idei tornára erősen árnyékot vető vádakból.

Belföld

Mennyire szolidárisak a magyarok?

Két témában régóta egységes a magyar társadalom: az egyik az abortuszhoz való jog elfogadása, a másik a cigányság elutasítása – az egyik kérdésben progresszív hozzáállású, a másikban ultrakonzervatív. A Policy Solutions vizsgálata megerősíti, hogy a magyarok politikai értékvilága meglehetősen ellentmondásos.

Hit és értékek

Ki irányítja ma a világot? – Fricz Tamás interjú

A háború nyerteseiről, az európai politikai elit, valamint a befektetői és bankvilág kapcsolatáról, továbbá a davosi elit prófétájáról, Yuval Noah Harariról is beszélt Fricz Tamás politológus, filozófus, közgazdász, a globális hálózatok kutatója a Hetek Originals podcast műsorában. Az interjúban szó esik arról is, milyen szerepet szánnak ebben a hatalmas világátalakításban a Vatikánnak és a világvallásoknak?

Így ütközött a kereszténység és Allah kardja

Hogyan kapcsolódtak Bizáncban dúló teológiai viták a VII. századi muszlim hódítás gyors sikereihez, és miként erősítette egymást ez a két eseménysor?

HÁTTÉR

Kicsoda az ökofanatisták szellemi vezetője?

Ez év februárjában egy teljesen új csoport tűnt fel a radikális környezetvédő szervezetek sorában: a Just Stop Oil. A zavaros hátterű aktivista gárda máris globális hírnévre tett szert kirívó akcióival, egyúttal újabb példát szolgáltat a klímaaktivizmus gyakran vallásos jellegére.

Amerikai terv Oroszország feldarabolására: elkerülhető a véres dominóhatás?

Gyakran felmerül, hogy az ukrajnai proxyháborúval az Egyesült Államok célja Putyin bukásának vagy akár Oroszország összeomlásának és széthullásának előidézése. Ami biztos, az az, hogy létezik az amerikai külpolitikának olyan vonulata, amely évtizedek óta ezeket a forgatókönyveket szorgalmazza.

Százéves a modernista irodalom két alapvető alkotása

1922-ben jelent meg az angolszász civilizációban az a két nagy hatású mű, melyeknek lázadó, nihilista atmoszférája máig rányomja bélyegét a kultúrára, melyben élünk. Sőt. Igazán most láthatjuk szárba szökkenését az akkor elvetett magvaknak.

KÁVÉSZÜNET

Felmenői a Mayflower hajóján érkeztek Amerikába, most a Heteknek mesélt arról, mit tanulhatunk a Hálaadás ünnepéből

Amerikában minden évben november negyedik csütörtökén tartják a hála­adás ünnepét. Kinek adnak hálát? Miről is szól valójában ez a hagyomány? - Matos Shelly tősgyökeres amerikaiként avat be bennünket az ünnep rejtelmeibe.

Elvonulva a világ zajától: miért él a Senki szigetén egy egyetemista fiú?

Van egy fiú messze innen a határon túl, aki a nyugalmat egy kis szerbiai szigeten találta meg. Hogy miért van szüksége ma egy 20 éves fiatalnak erre, azt megtudhatjuk Kalinka Tamástól.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!