hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ki irányítja ma a világot? – Fricz Tamás interjú
Ukrajnát bekebelezte a globális uralomra törő elit
Ki irányítja ma a világot? – Fricz Tamás interjú

A világ legnagyobb befektető cége, a BlackRock forgóajtót is jelent politikusok számára.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2022. 11. 23.
A háború nyerteseiről, az európai politikai elit, valamint a befektetői és bankvilág kapcsolatáról, továbbá a davosi elit prófétájáról, Yuval Noah Harariról is beszélt Fricz Tamás politológus, filozófus, közgazdász, a globális hálózatok kutatója a Hetek Originals podcast műsorában. Az interjúban szó esik arról is, milyen szerepet szánnak ebben a hatalmas világátalakításban a Vatikánnak és a világvallásoknak?

Néhány hete csődbe ment a kriptovalutákkal kereskedő brókercég, az FTX, amely többek között Ukrajnának közvetített segélyeket, és emellett nagy többségben demokrata párti jelölteket támogatott a félidős amerikai választásokon. Ez ismét ráirányította a figyelmet a Demokrata Párt, Joe Biden elnök és családja, a Wall Street, valamint Ukrajna kapcsolatára. Mit lehet tudni erről az érdekhálózatról?

– A globális tőke és pénzügyi elit 2014, vagyis a narancsos forradalom és Janukovics távozása után már politikailag is bekebelezte Ukrajnát. Lényegében véve a politikai vezérkar is az Amerikai Egyesült Államok kezébe került. Joe Biden feladata volt az Obama-kormány időszakában, hogy Ukrajnával foglalkozzon, és ő ezt szorgalmasan végezte. Fia, Hunter Biden is rögtön megjelent ott, és helyet kapott a Burisma nevű cégben. Az ezzel kapcsolatos vizsgálatok a mai napig is folynak. Jól lehet látni, hogy Ukrajna rendkívül fontos az Egyesült Államok és a globális pénzügyi elit számára egyaránt. Ezért érdeke a háború elnyújtása ezeknek a köröknek, mert ezzel, valamint a szankciókkal meg tudják akadályozni annak a lehetőségét, hogy Oroszország pozícióban maradjon.

A konfliktusban emellett fontos szerepet játszik a Világgazdasági Fórum (WEF), amelyet 1971-ben hozott létre Klaus Schwab. Ebben a szervezetben 1500 multinacionális cég érintett, és a WEF kuratóriumában ott van többek között Larry Fink, a BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelőjének elnöke is. Ez a csapat egyértelműen uralni akarja az ukrán terepet, itt találkoznak egymással a gazdasági érdekek, Amerika nagyhatalmi érdekei, és a Világgazdasági Fórum által meghirdetett Great Reset, a nagy újrakezdés. A globális háttérhatalom szeretne létrehozni egy olyan világkormányzást, amely koncentrálja a hatalmat ezeknél a globális szervezeteknél.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!