hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elvonulva a világ zajától: miért él a Senki szigetén egy egyetemista fiú?
Beszélgetés Kalinka Tamással
Elvonulva a világ zajától: miért él a Senki szigetén egy egyetemista fiú?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 11. 24.
Van egy fiú messze innen a határon túl, aki a nyugalmat egy kis szerbiai szigeten találta meg. Hogy miért van szüksége ma egy 20 éves fiatalnak erre, azt megtudhatjuk Kalinka Tamástól.

Azt látjuk, hogy az utóbbi időben egyre nagyobb terhet ró a világ a fiatal generációra. Olyan kihívásokkal kénytelenek szembenézni, amelyekkel az idősebb nemzedékhez tartozóknak nem kellett. A közösségi média, a különböző kulturális termékek rendre szippantják be áldozataikat. Azért figyelemre méltó Kalinka Tamás története, mert ő is ennek a generációnak a tagja, ugyanazokkal a problémákkal áll szemben, mint bárki más, mégis talált egy úgynevezett „kiutat”, ami segítheti őt abban, hogy el tudja magát választani azoktól a gondoktól, amelyek a kortársait sújtják.

Tamás 2001-ben született Zentán, Adán járt általános iskolába, majd a Zentai Gimnázium társadalmi-nyelvi szakán végzett. Ezt követően a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar okleveles kommunikátor szakára nyert felvételt. Idén kezdte el itt a harmadik évét, eddig szép eredményeket tudhat maga mögött. Pontos elképzelése még nincsen a jövőt illetően, de számos szituációban el tudja magát képzelni.

Miért teszed ezt minden évben, miért fontos neked ez a fajta elvonulás? Található esetleg emögött bármilyen ideológiai ok?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!