hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Sem a polgárháború, sem a Covid nem állíthatja meg az evangéliumot: drámai történeteket meséltek a Hit Gyülekezete missziós partnerei Ukrajnától Burmáig

Lezárt gyülekezetek, gazdasági krízis, üldözések – és Isten kegyelme, amely a bajban is megnyilvánul azok iránt, akik ragaszkodnak hozzá. Talán így lehetne tömören összefoglalni a Covid-időszak kapcsán a világ minden tájáról megszólaltatott keresztény vezetők tapasztalatait. A Hit Gyülekezete missziós partnereivel interjúztunk – a teljesség igénye nélkül.

Belföld

Sok esetben 18-19 éves fiúknak és lányoknak kell felnevelniük kistestvéreiket - interjú Herczegh Anitával a Covid-árvák megsegítéséről

Már több tízezren váltak adakozókká a Covid-árvák megsegítésére létrehozott Regőczi Alapítvány felhívása nyomán. Pártállástól függetlenül mozdultak meg mindenhol az emberek, hogy a bajba jutott családoknak segítsenek. Eddigi tapasz­talatait osztotta meg lapunkkal az alapítvány kuratóriumi elnöke, Herczegh Anita.

Hit és értékek

Tolerancia, progresszió és gender: így építik az új világot a szavak újraértelmezésével

Hosszú ideje tapasztalható, hogy bizonyos, egykor pozitív tartalmú fogalmak (többek között a tolerancia is) napjainkban új tartalommal töltődnek meg. Ez sokszor zavart okoz az emberben, különösen, ha a valamikor szívesen használt fogalmak új tartalmával nem tud azonosulni. Ugyanakkor fennáll az a veszély is, hogy a korábbi pozitív kötődése miatt az ember elfogadja az új tartalmat és ehhez igazítja világlátását.

Miért titkolja a Vatikán a jeruzsálemi Templom kincseit?

A kutatók, akik a hajdani zsidó Templom elveszett kincsei után nyomoznak, régóta azt feltételezik, hogy ezek egy része a Szentély lerombolása után Rómába került és ma a Vatikánban őrzik őket. Harry Moskoff izraeli archeológus-kutató szerint ezt történelmi bizonyítékok és kortárs szemtanúk beszámolói is alátámasztják, de a kincsek esetleges visszaadását jogi és diplomáciai viták nehezítik.

Szaturnália: milyen pogány vallási ünnep húzódik meg a karácsony hátterében?

Az utóbbi évtizedekben a karácsony mindinkább veszít keresztény jellegéből. Egyre kevésbé áll az ünnep középpontjában Jézus Krisztus személye. Mintha keresztény mivolta csak egy vékony máz lenne, amely fokozatosan lekopik, alóla pedig  a pogány római birodalom decemberi ünnepi szokásai tűnnek elő.

HÁTTÉR

„Az újabb győzelemhez el kell felejteni az eddigi sikereket” - interjú Kozák Danutával, a legeredményesebb női magyar olimpikonnal

Felnőtt világversenyeken 53 érmet – ebbő- köztük 38 aranyat – nyert. Négy olimpián a megszerzett 8 éremből 6 aranyérem. Ezzel megelőzte Keleti Ágnest és Egerszegi Krisztinát, akik 5-5 aranyérmet nyertek. Ismerve képességeit, ha elevez Párizsig, még akár ismét láthatjuk őt a dobogó tetején. Kozák Danutával beszélgettünk.

„Kell egy jövőkép, mellé pedig alázat” - a Schiller-család három generációjával beszélgettünk a vállalkozásuk sikerének titkáról

Schiller Opel, a szerviz szuper – ezt a szlogent valószínûleg sokan ismerik a rendszerváltás utáni idõszakból. A szerény körülmények között indult, ma már átfogó szolgáltatásokat kínáló, hét autómárkát forgalmazó Schiller Autó Család idén nyitotta meg új, 8800 m2 alapterületû komplexumát. A vállalkozás alapítójával, Schiller Péterrel, illetve fiával és unokájával, Gáborral és Márkkal beszélgettünk.

Végezzen-e házimunkát a férfi?

„Egy feleség írta nekem, hogy a kutyájuk reggel odahányt a padlóra, de a férje nem takarította fel, hanem megvárta, míg a felesége hazaér. A nő ilyenkor nyilván feltakarít, de közben a férje rendkívüli módon leértékelődik a szemében.” Beszélgetés Bedõ Imrével a férfi-nő egymásnak feszülésről.

"Egyre többen lázadnak az EU felsőbbrendűségével szemben" - Margaret Thatcher egykori tanácsadója a Heteknek

A Danube Institute alapító elnöke évek óta Budapesten él. Nemzetközi konferenciákon viszi jó hírét hazánknak, és árnyalja a fõáramú média Magyarországgal kapcsolatos torzításait. John O’Sullivannel itteni élményeirõl, a brexitrõl, a ma divatos ideológiákról és a magyar politikáról beszélgettünk.

KÁVÉSZÜNET

Elvesztették harmadik gyermeküket: őszintén vallott érzéseiről az Operettszínház sztárja

Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színésszel, énekessel,  az Operettszínház sztárjával beszélgettünk családról, zenérõl, hitről és a Szétszakítottak című musical kapcsán Trianonról.

A nagy zabálás helyett: így táplálkozzunk karácsonykor

A téli hónapokban kiemelkedő jelentőségű, hogy a táplálkozásunkkal támogassuk a szervezetünk védelmi rendszerét, erős immunitást építsünk. Ez nem jelenti azt, hogy lemondunk az ízélményekről! A téli tartósan hideg hőmérséklet, a napfényes órák csekély száma mind hatással van a szervezetünkre, a közérzetünkre, hangulatunkra is. Több az igényünk a hosszabb alvásra, a melegítő hatású, lelket is melengető ételekre. A hideg évszak sajátossága az is, hogy szűkösebb kínálat áll rendelkezésünkre a természet adta élelmi forrásokból, ami befolyásolja táplálkozásunk változatosságának, színességének lehetőségeit. Ez azonban nem jelenti azt, hogy emiatt ne lehetne tudatosan, természetesen, változatosan alakítani az étrendünket. /2021.12.22. (XXV/51-52) /
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!