hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Miért titkolja a Vatikán a jeruzsálemi Templom kincseit?
Nemzetközi döntésre vár a pápa – állítja egy izraeli kutató
Miért titkolja a Vatikán a jeruzsálemi Templom kincseit?

A Vatikáni Múzeum egyik galériafolyosója. Négy emelet mélyen a föld alatt folyosók és üregek húzódnak.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 12. 21.
A kutatók, akik a hajdani zsidó Templom elveszett kincsei után nyomoznak, régóta azt feltételezik, hogy ezek egy része a Szentély lerombolása után Rómába került és ma a Vatikánban őrzik őket. Harry Moskoff izraeli archeológus-kutató szerint ezt történelmi bizonyítékok és kortárs szemtanúk beszámolói is alátámasztják, de a kincsek esetleges visszaadását jogi és diplomáciai viták nehezítik.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

A Jerusalem Post december elején egy tanulmányt közölt a Templom kincsei és a Vatikán kapcsolatáról. Összefoglalná, hogy mi az, amit biztosan tudhatunk, és milyen utalások hangozhattak el az utóbbi időben ezzel a témával kapcsolatban?

– Sok új információ került napvilágra a közelmúltban azzal kapcsolatban, hogy milyen kincsek lehetnek ma is a Vatikánban azok közül, amelyeket az egykori jeruzsálemi Templomból hurcoltak el a római hódítók. Mivel egy nagyon kis területről beszélünk, amely szinte folyamatosan a figyelem középpontjában áll, ezért ezek a tárgyak minden bizonnyal a föld alatt rejtőzhetnek. Ha egy konkrét helyet kellene meghatároznom, akkor ez a Vatikáni Múzeum térsége, négy emelet mélységben ez alatt. Egy olyan barlangról vagy üregről beszélünk, amely közel kétezer éve érintetlen, itt rejtették el még a császárkorban a kincsek egy részét. Ez a hely sok száz évvel korábbi, mint a mai Vatikán.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!