hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szaturnália: milyen pogány vallási ünnep húzódik meg a karácsony hátterében?
Főníciai Baáltól a győzhetetlen napistenig
Szaturnália: milyen pogány vallási ünnep húzódik meg a karácsony hátterében?

A 18. századi francia festő,  Antoine Callet Saturnalia című képe.  A dáridónak spirituális célja is volt.()

2021. 12. 21.
Az utóbbi évtizedekben a karácsony mindinkább veszít keresztény jellegéből. Egyre kevésbé áll az ünnep középpontjában Jézus Krisztus személye. Mintha keresztény mivolta csak egy vékony máz lenne, amely fokozatosan lekopik, alóla pedig  a pogány római birodalom decemberi ünnepi szokásai tűnnek elő.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Ez a folyamat a jelen és a jövő megértése szempontjából azért nagyon fontos, mert Dániel próféta a világtörténelem négy meghatározó birodalmáról szóló kijelentésében azt állítja, hogy a Római Birodalommal azonosítható negyedik világbirodalom a végidőkben fog ismét helyreállni és láthatóvá válni. Egyértelműen megállapítható, hogy napjainkban a Római Birodalom kulturális jellemzői és ünnepi szokásai fokozatosan erőre kapnak és egyre jobban láthatóak.

Tagadhatatlan ez a karácsony vonatkozásában is. A karácsony keresztény jellegének védelmét nagyban megnehezíti, hogy ez esetben valójában egy tőről metszett pogány ünnepkör keresztény színezetű átfestése történt, amit a 4. századtól igyekeztek elvégezni a hivatalossá váló katolikus egyház képviselői. Munkájuk sikerét nagyban gátolta, hogy az új ünnep alapállítása, miszerint ezen a napon, december 25-én született Jézus, teljességgel kérdéses, sőt minden körülmény inkább arra utal, hogy nem is felel meg a valóságnak. Nem csoda, ha az eredeti pogány ünnepkör számos eleme tovább élt az erővel ráültetett hivatalos egyházi ünnep felszíne alatt, sőt több be is épült a kereszténynek nevezett karácsonyi szokások közé.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!