hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Az Assange-sztori: a CIA likvidálta volna, az oroszok menteni akarták

Miközben több, titkos anyagok kiszivárogtatásá­val vádolt személy kegyelmet kapott vagy alkut kötött a kormánnyal, Julian Assange-ot eddig mindegyik amerikai kormány szerette volna kivonni a forgalomból.

Depressziós, öngyilkos tinik: szorongatják Zuckerbergéket

A kiszivárgott belső információk mellett a Facebook néhány órás leállása is megmutatta, hogy a bigtech vállalat milyen elementáris hatással van az életünkre, közösségeinkre és a gazdasági életre. Egyre többen vélik úgy, hogy ez ellen tenni kell valamit.

"Egészen apokaliptikus" Üres polcok, mérges angolok

Szeptember végén bejárta a világsajtót a hír, miszerint az Egyesült Királyságban napok óta tartó pánikszerű tankolás tört ki. A vásárlási roham azután kezdődött, hogy több nagy forgalmazó bejelentette, kénytelen töltőállomásokat bezárni, ugyanis a sofőrök hiánya miatt képtelen teljes hálózatát ellátni üzemanyaggal. A benzinválság mellett pedig más ellátási gondok is jelentkeztek.

Kedves Olvasó!

A kényszerleállással kapcsolatos vicces mémek sora lepte el kedd reggeltől a Facebookot, miután előző este hét órán át működésképtelen volt a legnagyobb közösségi oldal.

Belföld

Mihez kezdhet az ellenzék az Alaptörvénnyel?

Ahogy közeledik a választás, egyre többet hallunk arról a felvetésről, hogy amennyiben a választásokat az ellenzéki oldal nyeri, az Alaptörvény „közjogi érvénytelenségét” ki kell mondani. Mit jelent ez pontosan, és van-e megfelelő jogi alapja ennek az érvelésnek?

Hit és értékek

„Ne pénzért imádkozz, hanem a világért” – így írt médiatörténelmet Pat Robertson

„Részese akartam lenni Isten tervének, azt kerestem, hogyan tudnék bekapcsolódni az evangélium terjesztésébe” – nyilatkozta a Heteknek Pat Robertson, a CBN televízió 700-as Klub című műsorának alapító műsorvezetője, aki a világ egyik legrégebben futó sorozatműsorának 60. évfordulóján bejelentette, hogy átadja a naponta jelentkező program vezetését fiának, Gordon Robertsonnak. (2021.10.08.)

Pandora-iratok: átrendeződhet a globális pénzügyi rendszer

Pandora-iratok: ezzel a sokat sejtető névvel hozták nyilvánosságra az eddigi legnagyobb offshore leleplezést. A mitológiai átokhozó szelence tartalma ezúttal az a 12 millió dokumentum lehet, amelyet egy nemzetközi újságíró konzorcium másfél éves munkával gyűjtött össze és publikált. Rengeteg ismert név szerepel a listán, de az igazi áldozat az adóelkerülést és anonimitást ígérő pénzügyi kiskapuk lehetnek.

HÁTTÉR

Saját otthonra vágyik? Ha gyorsan tud lépni, jól járhat

Hétfő óta igényelhető a nagyon kedvező Zöld Otthon hitel, alacsony energiafogyasztású, új lakások vásárlására. Mivel a hitelbüdzsé véges, és mivel a jövőben az ingatlanárak további emelkedésére lehet számítani, ha gyorsan tud lépni valaki, jól járhat. Az olcsó hitel a zöld csok-támogatásokkal is kombinálható.

Kigyózó sorok, izgalmas tartalom: a vadászati világkiállításon jártunk

A Vadászati és Természeti világkiállítást rengeteg – részben politikai – támadás érte, az eddigi több száz­ezernyi látogatót azonban ez – úgy tűnik – nem érdekelte. A bejárat előtt kígyózó sorok, bent pedig impozáns és izgalmas kiállítások. Itt valóban bele lehet kóstolni a természetközeli életformába, az élő állatok jelenléte pedig a teremtett világ szeretetére inspirál.

Nagyot durran a kínai ingatlanlufi, hitelválság lehet belőle

Úgy tűnik, bármekkora válságok jönnek és mennek, mégsem tanulnak az elődök hibáiból a kormányok és a pénzpiacok. Kínában újabb ingatlanpiaci buborék pukkanhat ki, ami legrosszabb esetben a 2008-ashoz hasonló, sőt annál nagyobb krízist is kirobbanthat. Ráadásul szinte majdnem ugyanúgy, mint 13 éve.

Schumacher állapotáról keveset, életéről annál többet megtudhatunk

Csaknem nyolc éve szenvedett szörnyű síbalesetet Michael Schumacher, aki a kómából felébredt ugyan, ám képtelen kommunikálni a környezetével. Állapotáról a róla szóló új dokumentumfilmből sem tudunk meg túl sokat – életé­ről viszont annál többet.

KÁVÉSZÜNET

Őszi kerékpáros túraajánló

Ősz beköszöntével máris sokan lerakják kerékpárjukat, azt gondolva, ebben az évben már vége a remek tekeréseknek. Pedig csak most kezdődik! Nézzünk meg néhány olyan útvonalat, amelyeket ősszel mindenképp érdemes kerékpáron (is) felkeresni.

A természethiány-zavar a 21. század egyik népbetegsége

A mai gyerekek többször látnak növényt, állatot a képernyőn, mint a természetben. Egy rajzversenyen részt vevő 40 ezer gyerek 30 százaléka a tehenet a híres csokigyár illusztrációjához hasonlóan lilával színezte ki. Egyre többen azért küzdenek, hogy a jövő generációi ne idegenedjenek el végérvényesen a természettől.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!