hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Schumacher állapotáról keveset, életéről annál többet megtudhatunk
Dokumentumfilm készült a legendás autóversenyzőről
Schumacher állapotáról keveset, életéről annál többet megtudhatunk

Fotó: AP / Rick Rycroft,

2021. 10. 07.
Csaknem nyolc éve szenvedett szörnyű síbalesetet Michael Schumacher, aki a kómából felébredt ugyan, ám képtelen kommunikálni a környezetével. Állapotáról a róla szóló új dokumentumfilmből sem tudunk meg túl sokat – életé­ről viszont annál többet.

„Eggyé kell válni az autóval” – ezzel a felütéssel kezdődik a Michael Schumacher életét bemutató Netflix doku. A filmben felhasznált archív felvételek és beszámolók pedig egészen új megvilágításba helyezik a versenyző bravúros életútját.

Négyéves korában kezdődött minden: a kis Michael ekkor kapott ugyanis szüleitől egy gyerekméretű gokartot, amivel nagyon szívesen töltötte idejét. „Kezdettől fogva nagyon élveztem” – emlékezett vissza egy interjúja során Schumacher. Ez pedig megadta a kisfiú autós karrierjének az első lendületet, noha ekkor még szó szerint csak gyerekcipőben járt a kis Schumacher a versenypályán. Ugyanakkor édesapját, Rolf Schumachert is érdekelték a motorkerékpárok, sokat ügyködött velük. Ily módon egyáltalán nem volt idegen a családtól az autók és motorok világa.

6-7 éves korában édesapja elkezdett gokartok bérbeadásával foglalatoskodni, és a cseperedő Michaelt is bevonta a családi üzletbe. Sok időt töltött ekkoriban a gokartokkal és édesapjával, hogy besegítsen a munkába, illetve letesztelje a kis járműveket. Mikor apja helyrepofozott egy járgányt, a fiatal Schumachernek kellett próbakörre vinnie. Több évtizedes karrierjének „szakmai megalapozása” valahol itt vette kezdetét. „Mindig apámmal voltam és a kis versenyautókkal – nagy öröm volt ez számomra” – mesélte Schumacher. Apja visszaemlékezése szerint már 8-9 éves korában nagyon felelősségteljes kisfiú volt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!