hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Ne pénzért imádkozz, hanem a világért" – így írt médiatörténelmet Pat Robertson
Az amerikai tévés személyiség műsora 60 éve fut
"Ne pénzért imádkozz, hanem a világért" – így írt médiatörténelmet Pat Robertson

Fotó: AP / Steve Helber

2021. 10. 07.
„Részese akartam lenni Isten tervének, azt kerestem, hogyan tudnék bekapcsolódni az evangélium terjesztésébe” – nyilatkozta a Heteknek Pat Robertson, a CBN televízió 700-as Klub című műsorának alapító műsorvezetője, aki a világ egyik legrégebben futó sorozatműsorának 60. évfordulóján bejelentette, hogy átadja a naponta jelentkező program vezetését fiának, Gordon Robertsonnak.

A 91 éves Robertson azonban hangsúlyozta, nem nyugdíjba vonul, hanem szeretne több időt tölteni tanítással a szintén általa alapított, több mint 11 000 diákkal működő Regent Egyetemen. A televíziózással sem kíván teljesen szakítani: havonta egyszer a 700-as klub interaktív különkiadásában is feltűnik majd, ahol a nézők kérdéseire fog válaszolni, Időnként pedig nemzetközi események kommentátoraként is szerepel majd a képernyőn.

Elnökök és imák

Pat Robertson 1961-ben indult műsorával történelmet írt. Nemcsak azáltal, hogy elsőként készített keresztény tartalmú országos televíziós műsort, hanem azáltal is, hogy a korunk eseményeit az evangélium szempontjai szerint értelmező 700-as klub adásait nagyon sok nem keresztény néző is követte. Utóbbiak számára a műsorban sugárzott megtéréstörténetek, gyógyulásokról és pozitív életfordulatokról szóló riportok új módon mutatták be azt, hogy Jézus Krisztus ma is ugyanúgy csodákat cselekszik az emberek életében, mint 2000 éve. A műsorokban Pat és munkatársai rendszeresen válaszoltak a nézők kérdéseire is.

A műsorban korunk és a közelmúlt szinte minden amerikai híressége megfordult, és interjút adott Pat Robertsonnak csaknem az összes amerikai elnök is, köztük Jimmy Carter, Ronald Reagan, Gerald Ford, George W. Bush, valamint Donald Trump.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!