Hetek Univerzum
„Ne pénzért imádkozz, hanem a világért” – így írt médiatörténelmet Pat Robertson
Az amerikai tévés személyiség műsora 60 éve fut

Fotó: AP / Steve Helber

„Ne pénzért imádkozz, hanem a világért” – így írt médiatörténelmet Pat Robertson
Az amerikai tévés személyiség műsora 60 éve fut
„Részese akartam lenni Isten tervének, azt kerestem, hogyan tudnék bekapcsolódni az evangélium terjesztésébe” – nyilatkozta a Heteknek Pat Robertson, a CBN televízió 700-as Klub című műsorának alapító műsorvezetője, aki a világ egyik legrégebben futó sorozatműsorának 60. évfordulóján bejelentette, hogy átadja a naponta jelentkező program vezetését fiának, Gordon Robertsonnak. (2021.10.08.)

93 éves korában elhunyt Pat Robertson világhírű keresztény televíziós műsorvezető, a CBN televízió alapítója és hajdani republikánus elnökjelölt-aspiráns. Életútjáról megemlékezve most teljes terjedelmében elérhetővé tettük a róla szóló írásunkat.

Az 2021-es interjú készítésekor 91 éves Robertson ugyanakkor hangsúlyozta, nem nyugdíjba vonul, hanem szeretne több időt tölteni tanítással a szintén általa alapított, több mint 11 000 diákkal működő Regent Egyetemen. A televíziózással sem kívánt teljesen szakítani: havonta egyszer a 700-as klub interaktív különkiadásában is fel kívánt tűnni, ahol a nézők kérdéseire válaszolt, Időnként pedig nemzetközi események kommentátoraként is szerepelt a képernyőn.

Elnökök és imák

Pat Robertson 1961-ben indult műsorával történelmet írt. Nemcsak azáltal, hogy elsőként készített keresztény tartalmú országos televíziós műsort, hanem azáltal is, hogy a korunk eseményeit az evangélium szempontjai szerint értelmező 700-as klub adásait nagyon sok nem keresztény néző is követte. Utóbbiak számára a műsorban sugárzott megtéréstörténetek, gyógyulásokról és pozitív életfordulatokról szóló riportok új módon mutatták be azt, hogy Jézus Krisztus ma is ugyanúgy csodákat cselekszik az emberek életében, mint 2000 éve. A műsorokban Pat és munkatársai rendszeresen válaszoltak a nézők kérdéseire is.

A műsorban korunk és a közelmúlt szinte minden amerikai híressége megfordult, és interjút adott Pat Robertsonnak csaknem az összes amerikai elnök is, köztük Jimmy Carter, Ronald Reagan, Gerald Ford, George W. Bush, valamint Donald Trump.

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!