hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Egészen apokaliptikus" Üres polcok, mérges angolok
Beszámolók az ellátási gondokkal küzdő Britanniából
"Egészen apokaliptikus" Üres polcok, mérges angolok

Egyre gyakoribb látvány Angliában: különösen a friss termékek terén lépett fel súlyos hiány.(Fotó: AP / Frank Augstein)

2021. 10. 07.
Szeptember végén bejárta a világsajtót a hír, miszerint az Egyesült Királyságban napok óta tartó pánikszerű tankolás tört ki. A vásárlási roham azután kezdődött, hogy több nagy forgalmazó bejelentette, kénytelen töltőállomásokat bezárni, ugyanis a sofőrök hiánya miatt képtelen teljes hálózatát ellátni üzemanyaggal. A benzinválság mellett pedig más ellátási gondok is jelentkeztek.

Lassan kezd csak enyhülni Nagy-Britanniában a szeptember végén kirobbant üzemanyagválság. A kamionsofőr-hiány okozta ellátási fennakadások felszámolásának érdekében a brit kormány már a hadsereg embereit is bevetette: katonai sofőrök szállították a töltőállomásokra az üzemanyagot. Bár a közlekedési miniszter a hónap végén még állította, hogy nincs üzemanyaghiány az országban, azóta a brit kormány számos intézkedést hozott, hogy enyhítse a válságot.

Pedig tagadhatatlan, hogy súlyos fennakadások történtek. A világsajtót bejáró képek végtelen sorokról árulkodnak, és a lapunknak nyilatkozó helyiek is tarthatatlan állapotokról számoltak be. A West Sussex-i Aime szerint még a vidéki kis benzinkutakban is mérhetetlen forgalom alakult ki, hiszen a forgalmasabb helyeken hamarabb kifogyott az üzemanyag, és a vásárlók az eldugottabb helyeket is megrohamozták benzinért.

A hölgy egyik alkalommal majdnem egy órát várt a töltőállomáson, és

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!