hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Őszi kerékpáros túraajánló
Pattanjunk két kerékre!
Őszi kerékpáros túraajánló

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 10. 07.
Ősz beköszöntével máris sokan lerakják kerékpárjukat, azt gondolva, ebben az évben már vége a remek tekeréseknek. Pedig csak most kezdődik! Nézzünk meg néhány olyan útvonalat, amelyeket ősszel mindenképp érdemes kerékpáron (is) felkeresni.

Gondoljunk bele, most nem kell 30-35 fokban a tűző napon tekerni, nem kell óránként egy liter folyadékot meginni, nem kell tikkadtan büfék árnyékát keresni. Sőt! Lehet végre élvezni, hogy 20 fok van csak, a ruházatunkat is vidám őszi színekre cserélhetjük, és olyan túrautakat választhatunk, amelyektől nyáron a rekkenő hőség miatt tartottunk.

A magyar „kerekesek” ilyen szempontból is nagyszerű helyzetben vannak, mert országunk fantasztikus bringás helyeket tartogat számukra. Mielőtt azonban nekivágunk a nagy túrának, feltétlenül ellenőrizzük kerékpárunk műszaki állapotát. Bizonyosodjunk meg arról, hogy a fékek és váltók kiválóan működnek, a kerekekben ne legyen nyolcas, a gumik ne legyenek kirepedezve, a nyereg is kényelmes legyen és a pedál se lötyögjön. Nyilván a sisakot sem fogjuk otthon hagyni és legyen ez a kulacs vízzel is így. A kerekünkhöz passzoló pótbelsővel és gumileszedő szerszámmal is számoljunk. Javasolt egy miniszerszámkészlet is 8-10 funkcióval. Ez persze nem „kötelező” és ha csoportban megyünk, elég, ha csak egy embernél van, nem kell mindenkinek cipelni.

Végezetül, ha egész napos túrára megyünk, akkor egy minimális villogó szett legyen nálunk, mert ősszel korábban sötétedik, fontos, hogy a biztonság kedvéért láthatóak maradjunk, ha valamiért később érünk az úti célunkhoz.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!