hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

„Apartheid állam” - ezért szabadult el Nyugaton is az Izrael-ellenesség

Izrael és a Hamász konfliktusának eszkalációját mindig antiszemita és anticionista tüntetések kísérik Európában és újabban az Egyesült Államokban is. Ezek – akár az utcákon, akár a közösségi médiában jelentkeznek – egyre elsöprőbb erejűek, a nyugati országok bevándorláspolitikájának és a propalesztin szélsőbaloldal befolyásának köszönhetően.

A Bennett-paradoxon: miért árulták el volt szövetségesei Netanjahut?

A modern Izraeli állam történetének legkülönösebb kormánya állhat fel, ha a kneszet megszavazza a Jair Lapid és Naftali Bennett vezetésével tervezett kormányt. A Hetek többek között egyik volt képviselőjelöltjük segítségével igyekszik felvázolni az izraeli politikus portréját. (2021.06.04.) 

Maffiózó youtuber üti ki a szultánt?

Gyilkosságok, nemi erőszak, drogkereskedelem – csak néhány a súlyos vádak közül, amik az elmúlt hetekben a török kormány legfelső köreit érték. Sokan már Erdoğan esetleges bukását prognosztizálják.

Belföld

Parizer, kifli, paprikás krumpli: kicsoda Jakab Péter?

A hatpárti ellenzéki koalíció vezető politikusai sorra jelentik be indulásukat a közös miniszterelnök-jelöltségért. Sorozatunk második részében azzal foglalkozunk, hogy milyen ideológiát képvisel a Jobbik elnöke.

Kinek a felelőssége, ha egy diák nem szerez nyelvvizsgát?

Idén huszonöt-ezren hiába végzik el az egyetemet, nem tudják majd átvenni a diplomát a nyelvvizsga hiánya miatt. Nyelvtanárokat kértünk meg, hogy reagáljanak a hírre.

Átmenvén a siralom völgyén

„Magyarország lakosságának szétosztása a modern civilizáció egyik legszégyenteljesebb lapja” – írta a trianoni békediktátumról az ahhoz vezető nemzetközi konferencián olasz kormányfőként részt vevő Francesco Nitti.

Hit és értékek

A természet filozófiája: világvallások a környezetvédelemről

Milyen gyökerei és eszmei háttere van az egyre népszerűbb környezetvédő, „zöld” világszemléletnek? Mi erre a keresztény egyházak válasza, és hogyan gondolkodnak a természetvédelem jelentőségéről? Mennyiben egyeztethető össze a modern „zöld” eszmeiség a zsidó–keresztény világképpel? Klímavédelmi sorozatunk harmadik része. (2021.06.04.)

HÁTTÉR

A nem tervezett gyerekek nem számítanak?

Az 1974-ben bevezetett hazai abortusz­korlátozásnak negatív hatása volt az ezt követően született gyerekek életére – állítja egy kutatás. Ultraliberális oldalon ezt azonnal felvették az abortuszpárti érvek fegyvertárába – az eredmények közelebbi elemzése nélkül. A Várva Várt Alapítvány álláspontját közöljük.

(18+) Levágott testrészek és durva hormonkezelés: itt tart a transzgender őrület

„Ha egy marslakó leszállna a földre, és az internetről szeretné megtudni, hogy mi az a szexualitás, nem biztos, hogy rájönne, hogy mi ezen keresztül adjuk tovább az életet a gyermekeinknek” – hangzott el a Családtudományi Szövetség rendezvényén, ahol a szakemberek a nyugati világot sújtó demográfiai krízist az öncélú szexualitással, a párkapcsolati kultúra válságával hozták összefüggésbe.

Tudományos áttörés: 58 éves vak ember kezdett újra látni

Roska Botond neurobiológus-professzor vezetésével sikerült áttörést elérni a vakság elleni küzdelemben. A szenzációs tudományos eredményt a Nature Medicine szaklapban közölték, illetve nemzetközi sajtótájékoztatón ismertették, amelyre a Hetek is meghívást kapott.

KÁVÉSZÜNET

Trianon után: magyar értékek határon túl

101 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békeszerződést, amely nem csupán a Magyar Királyság területe kétharmadának elvesztését, és mintegy három és fél millió magyar idegen országokba szorulását hozta, hanem több ezer, a magyar kultúra és történelem szempontjából rendkívül fontos és értékes helyszín elvesztését is.

Nyári séták az örök tavasz kertjében

A Jeli arborétum nemcsak Magyarország, de Európa egyik legszebb botanikus kertje. 300 féle rododendronjával nyűgözi le az idelátogatókat. 
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!