hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

A Hasogdzsi-gyilkosság ronthatja meg Amerika és Arábia viszonyát

2018 óta nyílt titok, hogy a szaúdi korona­hercegnek köze lehetett az ellenzéki újságíró, Dzsamál meggyilkolásához. Más kérdés, hogy az új kabinet miért most hozta nyilvánosságra azt a jelentést, amelyben bizonyí­tékokat is megneveznek erre. Mohamed bin-Szalmán igyekszik az új adminisztráció kedvében járni, de lehet, hogy ez kevés lesz a kapcsolat megmentéséhez.

Egyenlőségre hivatkozva rekesztenék ki a kereszténység alapjait Amerikában

A hátrányos megkülönböztetés tilalmának igénye a demokráciák egyik fundamentuma. Erre hivatkozva az amerikai baloldal évtizedek óta próbál trójai falóként átverni egy törvényjavaslatot a Kongresszuson, amely a szexuális orientáció és a genderidentitás alapú diszkriminációt tiltaná. Egyre kevesebben veszik azonban figyelembe, hogy a javaslat történelmi mértékben tiporná sárba számos más csoport alapvető jogait: így a keresztényekét, a nőkét, a magzatokét, sőt akár még a homoszexuálisokét is.

Belföld

"Húzd rá cigány, csak azért is!" - az irodalomoktatást is felülírná a politikai korrektség

Nagy port kavart Tóth Krisztina kijelentése, miszerint a nemi szerepek ábrázolása miatt húzna le több művet a kötelező olvasmányok listájáról. A genderideológia alapú cenzúra új szintre emeli a kultúrharcot hazánkban.

"Nem kívántunk tovább asszisztálni ehhez a szappanoperához" – Novák, Navracsics és Deutsch a Heteknek

Hosszú éveken át húzódó, se veled, se nélküled kapcsolatnak vetett véget a magyar kormánypárt azzal, hogy bejelentette távozását az Európai Parlament legnagyobb pártcsaládjának, az Európai Néppártnak a frakciójából. A döntés az uniós és a hazai politikára is jelentős hatással lehet, különösen a 2022-es országgyűlési választás közeledtével. A szakításról talán a témában legkompetensebb három fideszes politikust kérdeztük: Novák Katalint, Navracsics Tibort és Deutsch Tamást.

Fekete-Győr András lehet Orbán kihívója?

Előválasztáson dől el, hogy a hatpárti ellenzéki koalíciónak ki lesz a közös miniszterelnök-jelöltje. Míg egyes szereplők indulásáról találgatások folynak, az már eldőlt, a Momentum a pártelnököt, Fekete-Győr Andrást indítja.

Kedves olvasó!

Húsz évvel ezelőtt, 2001-ben szeptember 11-e volt egy olyan választóvonal, ami miatt azt éreztük, mintha a tragikus dátum előtti világ valami más korhoz tartozott volna, amire csak a távolból emlékezünk. Ma, 2021-ben hasonló életérzés csaphat meg bennünket. Egy évvel ezelőtt, márciusban tört be Magyarországra a Covid19 – amit akkor még csak koronavírusnak neveztünk –, és egyből úgy kizökkentette az életünket, hogy azóta sem találtunk vissza magunkhoz.

Hit és értékek

Új történeti kutatások Adolf Hitler családjáról: a diktátor apja

A történelemben még senkiről nem írtak annyi életrajzot, mint Adolf Hitlerről. A náci vezér családtörténetében mégis több fehér folt található. Ezeket igyekszik kipótolni egy most megjelent könyv és egy tanulmány, amelyek Hitler apjának az életét és a diktátorra gyakorolt hatását igyekeznek feltérképezni – részben új, eddig nem ismert dokumentumok segítségével.

„Nem a házasság intézménye bukott meg, hanem az emberiség” – interjú Gary Chapman világhírű pártanácsadóval

Képezhetjük magunkat egész életünkben, ám ha nem tanulunk meg eligazodni kapcsolataink hálójában, nem leszünk boldog emberek. Legyen szó ismerkedésről, házasságról, gyereknevelésről, netán kapcsolati krízisekről – a szerzõ mindenkit arra bátorít, fektessen időt és energiát önmaga és a hozzá közel állók megismerésébe.

HÁTTÉR

Bitcoin: mi mozgatja a legrejtélyesebb pénzt?

A Bitcoin nemrég ünnepelte 12. születésnapját. Az évfordulót újabb árfolyamcsúcsokkal ünneplő kriptovaluta árfolyama átlépte az 50 ezer dollárt. A pénzügyi szakmát is megosztó Bitcoint rövid története során már többször temették, de eddig minden összeomlás után talpraállt, jelenleg egy bitcoin körülbelül egy kilogramm arany értékével egyenértékű.

Örvénybe került korosztály: a járványhelyzet tovább rontotta a kiskorúak kizsákmányolását

Az elmúlt években drámai növekedést mutatott a gyermekprostitúció magyar áldozatainak száma. A járvány nem javított a helyzeten, fölerősödött a kiskorúak online szexuális zaklatása, s az interneten terjedő gyermekpornográf felvételek száma a többszörösére nőtt.

KÁVÉSZÜNET

Így ne használd a közösségi médiát

A több mint másfél évtizede velünk élő közösségi média feladta a leckét az emberiségnek kommunikációs téren. Fennállása óta a meggondo­latlan, elhamar­kodott online megjegyzések miatt már a pandémia előtti időkben is repülhettek munkavállalók az állásukból.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!