hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Nem a házasság intézménye bukott meg, hanem az emberiség” – interjú Gary Chapman világhírű pártanácsadóval
Az 5 szeretetnyelv című könyv szerzőjét többek között a tartós házasság titkáról és a keresztény családok előtt álló kihívásokról kérdeztük
„Nem a házasság intézménye bukott meg, hanem az emberiség” – interjú Gary Chapman világhírű pártanácsadóval

Fotó: AP / Gary Chapman

2021. 03. 04.
Képezhetjük magunkat egész életünkben, ám ha nem tanulunk meg eligazodni kapcsolataink hálójában, nem leszünk boldog emberek. Legyen szó ismerkedésről, házasságról, gyereknevelésről, netán kapcsolati krízisekről – a szerzõ mindenkit arra bátorít, fektessen időt és energiát önmaga és a hozzá közel állók megismerésébe.

Furcsa világban élünk, a járvány miatt el vagyunk zárva a külvilágtól. Sokan szenvednek a magánytól, és nem tudják, hogyan vehetnék fel a kapcsolatot a többi emberrel, azt meg szinte reménytelennek érzik, hogy újakkal – netán a jövendőbelijükkel – ismerkedjenek meg. Mit tanácsol nekik? Hogyan vészelhetik át ezt az időszakot?

– Fontos tudatosítanunk, hogy ami most történik, remélhetőleg nem marad így örökké. Tény és való, hogy az egyedül­álló felnőttek számára jelenleg korlátozottak a kapcsolatépítési lehető­ségek, ugyanakkor nincsenek elzárva minden lehetőségtől. Nyithatnak mások felé akár az online térben vagy meglévő baráti-ismerősi kapcsolatokon keresztül. Az is egy jó lehetőség, ha megtaláljuk azokat a platformokat, ahol – természetesen a védelmi intézkedéseket betartva – mások felé szolgálhatunk: le­gyen az ételosztás, ételbeszerzés, oltásoknál való segédkezés és hasonlók. Gyakran ilyen szituációkban találkozunk olyan emberrel, aki ugyancsak a szívén viseli mások sorsát – és máris van köztünk egy közös kapcsolódási pont. Azt tanácsolom, használjunk ki minden olyan biztonságos lehetőséget, melynek során interakcióba léphetünk másokkal.

Mit tud tanácsolni azoknak, akik nehezen nyílnak meg ismerkedés során? Akár hátterükből fakadóan, akár korábbi kapcsolatokban szerzett sebek miatt. Hogy tudnak nyitni a másik felé, és újra megbízni va­-lakiben?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!