hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves olvasó!
Kizökkent világ
Kedves olvasó!

2021. 03. 04.
Húsz évvel ezelőtt, 2001-ben szeptember 11-e volt egy olyan választóvonal, ami miatt azt éreztük, mintha a tragikus dátum előtti világ valami más korhoz tartozott volna, amire csak a távolból emlékezünk. Ma, 2021-ben hasonló életérzés csaphat meg bennünket. Egy évvel ezelőtt, márciusban tört be Magyarországra a Covid19 – amit akkor még csak koronavírusnak neveztünk –, és egyből úgy kizökkentette az életünket, hogy azóta sem találtunk vissza magunkhoz.

Sőt, az egyéves évfordulóra megkaptuk a járvány legdurvább szakaszát. Mintha egy éve bújócskázna a vírus az emberiséggel. Az első hullám után nyáron fellélegeztünk, azán jött ősszel a feketeleves. Télen elkezdtünk bizakodni, mert jöttek a hírek az első vakcinákról. Aztán mire a kezdeti szállítmányok ténylegesen ideértek, megjelentek a mutánsok.

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix
Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Most pedig egy nyomasztó versenyfutás zajlik: ki mit kap meg előbb: az oltást vagy a vírust?

Minden háború- ban a legelkeserítőbb azoknak az áldozatoknak a halála, akik az utolsó napokban vesznek el, éppen a béke előtt. Egy járványban is létezik ilyen helyzet, a tömeges oltás előtti napokban élünk.

Legfőbb dolgunk most az, hogy ne csatlakozzunk azokhoz, akik maszk- és oltásellenes haláltáncot járnak a Hősök terén vagy illegális házibulikban. A háborúk is véget értek, a járvány is véget fog: érdemes kitartani és bizakodni, hogy lesz élhető élet a Covid után is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!