hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Tényleg az illiberalizmus okozta a demokráciák válságát?

Bár az illiberális demokrácia fogalma képlékeny, általában a trumpizmussal, a brexittel és az orbáni Magyarországgal azonosítják, Vajon helyes-e a diagnózis, hogy válságban van a nyugati típusú liberális demok­rácia e jelenségek miatt?

Puskaporos hordó Perzsiában: háború vagy alku várható Iránnal?

Paradox módon egyesek szerint az iráni nukleáris program „atyjának”, Mohsen Fakhrizadehnek a likvidálása lehet a kulcs egy Irán elleni háború megakadályozásához. Az izraeli nemzetbiztonság szerint ez Szulejmáni kiiktatásának fontosságával, vagy a natanzi nukleáris létesítmény elpusztításával ér fel. Mások sokkal borúlátóbbak.

Belföld

„Sajnos az utóbbi időben divat lett a politikai ellenfelek Hitlerhez hasonlítása” - a Demeter-ügy margójára

Bár Szájer József volt fideszes EP-képviselő egészen elképesztő brüsszeli kalandjai egy nap alatt elfeledtették Demeter Szilárd Soros Györgyöt Adolf Hitlerhez, Európát a gázkamrákhoz, Magyarországot és Lengyelországot pedig a holokausztban üldözött zsidókhoz viszonyító cikkét, most röviden mégis visszatérünk rá.

Merre tovább Fidesz? – a brüsszeli Szájer-botrány következményeiről

Orbán Viktor egyik legközelebbi harcostársa, a Fidesz alapító tagja az ereszcsatornán menekült Brüsszelben a rendőrök elől egy homoszexuális orgiáról, kábítószerrel a táskájában. A lapunknak nyilatkozó Schiffer András szerint Szájer József bukása „időzített bomba volt”, ami után a Fidesznek meg kell állni, ha nem akar zuhanó spirálba kerülni.

Hit és értékek

A Nagy Újrakezdés víziója: „2050-ben nem lesz semmink és boldogok leszünk”

A koronavírusjárvány utáni Nagy Újrakezdésről szóló sorozatunk első részében bemutattuk a tervet meghirdető Világgazdasági Fórum alapítóját. Az 50 éve a davosi elit szürke eminenciásának számító Klaus Schwab könyve több mint utópia: régóta érlelődő cselekvési terv, amelyet a globális válság nyomán „élesítettek”.

75 éve kezdődött a nürnbergi per, ahol tényleg nácikról ítéltek

1945. november 20-án kezdődött az első nürnbergi per, amelyben a náci Harmadik irodalom huszonkét, még életben lévő vezető személyiségét állították nemzetközi bíróság elé.

HÁTTÉR

Liberális előretörés Romániában: mit hozhat a hétvégi szavazás?

Tízéves politikai instabilitásnak vethet véget a december 6-ai parlamenti választás Romániában. A kérdés nemcsak az, hogy az elmúlt egy évben kisebbségi kormányzást folytató Nemzeti Liberális Párt (PNL) milyen mértékben tudja növelni erejét, hanem az is, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség ismét kormányzati szereplővé tud-e válni?

A médiaóriások eltorzított cenzúrája

Transzneműség, #meetoo, női kvóta és így tovább – nehéz kiigazodni a folyamatosan gyarapodó és egyre hangosabb kisebbségek között, főleg úgy, hogy a velük szembeni vélemény lassan már meg sem jelenhet. A (közösségi) médiaóriások sajátos gyakorlata jelentős mértékben hozzájárult Donald Trump választási vereségéhez is.

„Mire vihettem volna drogok nélkül?”: Maradona legyőzte Diegót

November utolsó napjaiban szomorú hír rázta meg a sportvilágot: elhunyt Diego Maradona. Mindössze hatvan­éves volt, ám ismerve az egészségi állapotát, igazából nem meglepő, hogy az argentin klasszis ilyen fiatalon távozott az élők sorából. Életvitele és káros függőségei elhomályosítják a valaha élt egyik legnagyobb játékos örökségét.

KÁVÉSZÜNET

Ezekkel a könyvekkel hangolódj az ünnepekre

A téli, bekuckózós hónapok ideális körülményeket teremtenek az olvasáshoz: egy bögre tea, forró csokoládé vagy jó kávé társaságában órákra elmerül hetünk egy-egy jó könyvben.

Hogyan beszéljünk gyermekeinkkel a szexualitásról?

Sokaknak ismerős lehet az a filmjelenet, amikor az apa tinédzserfiát rendreutasítva kijelenti: „Majd egyszer beszélgetnünk kell a szexről”, Mire a fiú: „Rendben, mire vagy kíváncsi?”
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!