hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A médiaóriások eltorzított cenzúrája
Elhallgatott tények, cenzúrázott vélemények
A médiaóriások eltorzított cenzúrája

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 12. 03.
Transzneműség, #meetoo, női kvóta és így tovább – nehéz kiigazodni a folyamatosan gyarapodó és egyre hangosabb kisebbségek között, főleg úgy, hogy a velük szembeni vélemény lassan már meg sem jelenhet. A (közösségi) médiaóriások sajátos gyakorlata jelentős mértékben hozzájárult Donald Trump választási vereségéhez is.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Az amerikai választások óta eltelt időben egyre többször hallottunk letiltott Face­book-profilokról, „ennek az információnak az ellenkezőjét már bizonyították máshol” jelzéseket tartalmazó közösségimédia-posztokról, és az egyértelműen valós és megtörtént hírek alatt elszabaduló gyűlölködő kommentszekciókról is. 

„Elrabolt” választás

Az amerikai Media Research Center (Médiakutató Központ – MRC) által a választások után közzétett tanulmány szerint a Joe Bidenre szavazó amerikai polgárok legalább 36 százaléka, azaz a jelen állás szerint 29,2 millió szavazót érinthet, hogy nem rendelkezett információval a demokrata elnökjelölt korrupciógyanús ügyleteiről, amelyeket a fián keresztül intézhetett Kínával és más kelet-európai országokkal. 4,6 százalékuk (ez 3,7 millió választópolgárt jelenthet) pedig úgy vélekedett, hogy ezek ismeretében máshogy döntött volna.  

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!