hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Mire vihettem volna drogok nélkül?”: Maradona legyőzte Diegót
Életvitele és káros függőségei elhomályosítják a valaha élt egyik legnagyobb játékos örökségét
„Mire vihettem volna drogok nélkül?”: Maradona legyőzte Diegót

A 2018-as oroszországi világbajnokságról a díszpáholyban bemutatott „performanszai” maradtak emlékezetesek. (Fotó: AP / Petr David Josek)

2020. 12. 03.
November utolsó napjaiban szomorú hír rázta meg a sportvilágot: elhunyt Diego Maradona. Mindössze hatvan­éves volt, ám ismerve az egészségi állapotát, igazából nem meglepő, hogy az argentin klasszis ilyen fiatalon távozott az élők sorából. Életvitele és káros függőségei elhomályosítják a valaha élt egyik legnagyobb játékos örökségét.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Diego Armando Maradona 1960. október 30-án született az argentínai Lanusban, gyermekkorát Buenos Aires egyik szegénynegyedében töltötte. Kiskorától a foci határozta meg az életét: a poros utcákon rúgta a labdát, majd tíz­éves korában elkerült a Argentinos Juniors kölyökcsapatába. 

A legenda szerint kis termete miatt eleinte nem vették komolyan, de amikor meglátták, hogyan bánik a labdával, azonnal szerződtették. Annyira ügyes volt, hogy a meccsek szüneteiben trükkökkel szórakoztatta a közönséget. Önéletrajzi könyve szerint az ellenfél edzői nem egy alkalommal azzal gyanúsították, hogy törpenövésű felnőtt. Hihetetlenül fiatalon, mindössze 15 évesen felnőtt szerződést kapott, ő lett az argentin futballtörténelem legfiatalabb profi játékosa. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!