hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ezekkel a könyvekkel hangolódj az ünnepekre
Karácsonyi könyvajánló
Ezekkel a könyvekkel hangolódj az ünnepekre

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 12. 02.
A téli, bekuckózós hónapok ideális körülményeket teremtenek az olvasáshoz: egy bögre tea, forró csokoládé vagy jó kávé társaságában órákra elmerül hetünk egy-egy jó könyvben.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

LEV TOLSZTOJ: PANOV APÓ KARÁCSONYA

Ruben Saillens a 19–20. század fordulóján élő zenész, szerző és lelkész volt, aki a francia nyelvterület egyik legbefolyásosabb evangélikus közéleti személyiségévé vált. A „francia Spurgeon”-nek is hívták, lelkésziskolát alapított, számos keresztény himnusz írt, valamint könyveket, példabeszédszerű történeteket vetett papírra. Ezek közül az egyik leghíresebbet Lev Tolsztoj dolgozta át.

Forrás: Harmat Kiadó
Forrás: Harmat Kiadó

A Panov apó különös napja egy mese az igazi karácsonyról és a valóságos, értékekkel teli életről. Egy idős suszter – ha ma még egyáltalán tudjuk, mi is ez a szakma – karácsony napján csak egy dolgot kíván ajándék gyanánt nagy magányosságában, hiszen úgy érzi, mivel meleg van műhelylakásában és rotyog a leves a fazékban, mindene megvan. A nap folyamán különös látogatók érkeznek hozzá, miattuk azonban úgy gondolja, lemarad a nagy karácsonyi ajándékáról. A történet zárásaként végül rájön, hogyan kell élni, mi a szép a létezésben, mi is, ki is az élet ajándéka. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!