"Van egy vörös vonal: hagyják békén a gyerekeinket" - Orbán a gendermese-könyvről
A miniszterelnök szerint Magyarország amúgy egy toleráns ország
"Van egy vörös vonal: hagyják békén a gyerekeinket" - Orbán a gendermese-könyvről

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

2020. 10. 04.
A magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt több aktuális témáról és kérdésről is, köztük a nagy vihart kavart mesekönyvről is, amelyben a genderideológiát népszerűsítik a gyerekek körében.

Az új mesekönyvről, amelyben a királyfi királyfival házasodik, a királylány pedig feminista, leszbikus, a kormányfő úgy fogalmazott: a homoszexualitás megítéléséhez kapcsolódó viták szövevényesek. Magyarországon vannak jogszabályok, amelyek a homoszexualitásra vonatkoznak, ezek alapját "egy rendkívül toleráns és türelmes megközelítés adja, tehát a magyarok türelmesek ezzel a jelenséggel szemben, sőt a magyarok olyan türelmesek, hogy az ilyen típusú provokatív demonstrációkat (...) is jól viseljük" - fejtette ki.

"Magyarország a homoszexualitás tekintetében egy toleráns, türelmes ország. De van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni, és én ebben összegzem a véleményemet: hagyják békén a gyerekeinket"

- mondta Orbán Viktor.

Általános felháborodás

A Hetek pénteki lapszámának címlapsztorija is ezzel a témával foglalkozik. A cikkben több szakember is elmondja álláspontját azzal kapcsolatban, hogy milyen hatással van a kisgyermekekre az, ha ilyen mesekönyveken keresztül vezetik őket be a különféle szexuális ideológiák, orientációk világába, amely nem egyszer saját nemiségük megkérdőjelezésére sarkallja őket. 

 

A CitizenGO vonatkozó petícióját közben több mint 81 ezren írták alá. A felháborodásnak köszönhetően sikerült azt is elérni, hogy visszamondják a II. kerületi polgármester, Őrsi Gergely részvételével tervezett nyilvános felolvasást is. 

(Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!