Videón, ahogy egy izraeli pilóta gyerekeket lát a terrorista célpontnál, ezért lefújják a támadást
Napok óta támadják Izraelt a nemzetközi sajtóban, amiért sok a civil áldozat Gázában
Videón, ahogy egy izraeli pilóta gyerekeket lát a terrorista célpontnál, ezért lefújják a támadást

Képünk illusztráció. /Forrás: Shutterstock/Puzzlepix/

2021. 05. 17.
A Hamasz palesztin terrorszervezet és a nemzetközi palesztinpárti narratíva szerint Izrael kegyetlen támadásokat hajt végre gázai civilek ellen, a légicsapások áldozatai között több tucat gyermek is van. A valóság azonban az, hogy Izrael mindent megtesz azért, hogy a terrorszervezet elleni támadásoknak minél kevesebb civil áldozata legyen. Legutóbb is lefújtak emiatt egy támadást.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) ismét közzétett egy felvételt, amelyen az látható, hogy előzetes figyelmeztetéseik, előzetes figyelmeztető robbantás ellenére a terrorcélpont környékén

gyerekek játszottak. 

A vadászgép pilótája ezért beszól a központnak, hogy erős a gyanúja, hogy a radaron gyermekeket lát, ezért inkább lefújják a támadást. A központ szinte egyből döntést hoz, miután kisebb és nagyobb alakokat vélnek felfedezni a célpont környékén. 

 

"Lehetséges, hogy gyermekek vannak ott. Mindent leállítunk. Nem kockáztatunk, hogy esetleg gyermekek vannak a helyszínen"

- hallható a felvételeken. 

Hasonló videót tett közzé az IDF még a 2014-es gázai összecsapás során, amikor több esetben is civilek jelenléte miatt kellett lefújni támadást. 

A legnagyobb gondot az jelenti, hogy miközben a Hamasz 3200 rakétát lőtt ki Izraelre egy héten belül, a válaszcsapásokat jelentősen nehezíti az, hogy a palesztin terrorszervezet civilek rakta területekre telepíti a kilövő állomásait, gyakran óvodák, iskolák és kórházak közelébe. Izrael szerint ezzel a palesztin fél kettős háborús bűncselekményt követ el, mivel nem csak az izraeli civileket célozza kegyetlen módon, de a palesztin civileket is halálos veszélynek teszi ki. 

(Jpost)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!