Választásra hangolva: Trump szerint óriási az egység a Republikánus Pártban
Választásra hangolva: Trump szerint óriási az egység a Republikánus Pártban

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2024. 06. 14.
Donald Trump a Republikánus Párt egységét méltatta csütörtökön, miután találkozott a Kongresszus republikánus tagjaival.

A volt elnök és egyelőre nem hivatalos republikánus elnökjelölt zárt ajtók mögött találkozott először a kongresszus alsóháza, a képviselőház republikánus tagjaival, azt követően pedig felsőház, a szenátus republikánus tagjaival egyeztetett, és tájékoztatta őket elnökjelölti programjáról.

A Republikánus Pártnak a képviselőházban többsége van, a szenátusban ugyanakkor kisebbségi szerepben politizálnak.

A tanácskozások után Donald Trump úgy fogalmazott, hogy "óriási az egység", és azt ígérte, hogy megválasztása esetén a kormányzásba a "józan észt" hozza majd vissza.

A megbeszélésekről kiszivárgott információk szerint a politikus élesen kritizálta a szövetségi igazságügyi minisztériumot az ellene indult szövetségi bűnperek miatt, de azt hangoztatta, hogy azoknak köszönhetően csak növekedett a népszerűsége. Egy republikánus képviselő, Eric Burlison arról számolt be, hogy a megbeszélésen szóba kerültek külpolitikai témák, így az orosz hadihajók megjelenése Kubában, ami miatt a republikánus jelölt Joe Biden elnök politikáját okolta.

Donald Trump elnöki hivatalból való távozása, 2021 januárja óta először kereste fel az amerikai főváros törvényhozási negyedét, a Capitol Hillt.

A volt elnök csütörtökön Washingtonban részt a legnagyobb amerikai vállalatok vezetőit tömörítő szervezet kerekasztal-beszélgetésén is, ahol gazdasági elképzeléseit ismertette velük. Az eseményre meghívást kapott Joe Biden is, aki külföldön tartózkodik, így kabinetvezetője beszélt az újraválasztásra törekvő demokrata elnök további gazdaságpolitikai terveiről.

(MTI / Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.  

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!