Új politikai pártot alapíthat Trump
Médiaértesülések szerint "Patrióta párt" névre hallgatna a formáció
Új politikai pártot alapíthat Trump

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 22.
A Wall Street Journal értesülései szerint Donald Trump volt amerikai elnök még leköszönése előtt tárgyalásokat folytatott egy esetleges új párt megalapításáról, annak érdekében, hogy befolyását a Fehér Ház elhagyása után is fenntartsa.

Trump állítólag számos tanácsadójával tárgyalt a kérdésről egy héttel Joe Biden elnök beiktatása előtt. Az új politikai formációt a WSJ információi szerint "Patrióta pártnak" nevezné el. 

A volt elnök mögül utolsó heteiben, napjaiban számos republikánus vezető kihátrált, őt hibáztatva a január 6-a capitoliumi támadással kapcsolatos "erőszakszításért", sőt, többen az ellene indított második alkotmányos felelősségrevonási (impeachment) eljárást is támogatták. Trump mindemellett továbbra is erős támogatottságot élvez a republikánus szavazók körében.

Egyelőre nem világos mennyire komolyak Trump pártalapítási tervei, melyek rengeteg idő és erőforrás ráfordítást igényelnének. 

Harmadik fél (a republikánus és demokrata pártokon kívül) általában nem nyer elegendő támogatást ahhoz, hogy jelentős szerepet töltsön be a választásokon. Bármilyen új párt indítására irányuló erőfeszítés a lap szerint minden bizonnyal éles ellenkezést vált majd ki a republikánus politikusokból, akik nem szeretnék, ha támogatóik száma megcsappanna a volt elnök javára.

(Wall Street Journal/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!