Trump újraválasztása esetén megvonná a támogatást a gender-ideológiát terjesztő iskoláktól
Trump újraválasztása esetén megvonná a támogatást a gender-ideológiát terjesztő iskoláktól

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2024. 06. 17.
Donald Trump volt amerikai elnök ígéretet tett, hogy ha idén novemberben újraválasztják, meg fogja szüntetni azoknak az iskoláknak a támogatását, amelyek nem megfelelő tartalmakat – így pl. például a gender-ideológiát és a kritikai fajelméletet - népszerűsítik a gyerekek körében. Továbbá megtiltaná, hogy férfiak vegyenek részt női sportversenyeken.

Támogatónak azt is ígérte, hogy az oltásokat és maszkviselést kötelezővé tevő iskoláktól is hasonlóképpen megvonja a szövetségi finanszírozást.

Trump közölte, hogy elnökválasztási kampányának egyik fő üzenete az, hogy az oktatási rendszert át kell alakítani. Fel is vázolta azokat a jövőbeli terveit, melyek arról szólnak, hogy szét kell szedni az oktatási minisztériumot, meg kell változtatni a tanterveket és lehetővé kell tenni, hogy az iskolaigazgatókat megválasszák, ne pedig kinevezzék.

„Az első napon új rendeletet fogok aláírni, amellyel megvonom a szövetségi finanszírozást minden olyan iskolától, amely a kritikai fajelméletet, a transzőrültséget és más nem megfelelő, faji, szexuális vagy politikai tartalmakat tolmácsol a gyermekeinknek” - fogalmazott szombaton a Turning Point Action "The People's Convention" elnevezésű rendezvényén (Michigan államban) összegyűlt tömeg előtt.

Hozzátette, hogy „távol fogja tartani a férfiakat a női sportoktól” és teljes mértékben fenntartaná az alkotmány második kiegészítését, amely az amerikaiak fegyvertartási és fegyverviselési jogát tartalmazza.

(RT / Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.  

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!