Trump: Izraelnek joga van megnyerni a terrorizmus elleni háborút
És közölte, ha ő lenne az elnök, kitoloncolná azokat, akik az antiszemitizmust próbálják terjeszteni az egyetemeken
Trump: Izraelnek joga van megnyerni a terrorizmus elleni háborút

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2024. 05. 13.
Donald Trump New Jersey-ben tartott kampánygyűlést, míg Joe Biden Washington államban adományozói találkozóval folytatta választási kampányát a hétvégén. A becslések szerint Trump 80-100 ezres közönség előtt tartott beszédet az elmúlt három évtizedben stabilan demokrata többségű New Jersey állambeli Wildwoodban.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Az államban legtóbb 1988-ban tudott republikánus elnökjelölt győzni, George Bush személyében.

A republikánusok nem hivatalos elnökjelöltje elsősorban a gazdasági helyzetről beszélt, és a magas inflációért, az élelmiszerek, valamint üzemanyagok árának emelkedéséért Joe Biden hivatalban lévő elnököt tette felelőssé. Trump bírálta az elnököt az amerikai egyetemeken kialakult helyzetért, a palesztinpárti és anarchista aktivisták megjelenéséért is.

A volt elnök támogatását fejezte ki a zsidó állam mellett, és kiállt „Izrael joga mellett, hogy megnyerje a terrorizmus elleni háborút”. Kiemelte, hogy az október 7-i támadásra az ő elnöksége alatt nem került volna sor, az amerikai egyetemi kampuszokon zajló palesztinbarát tüntetésekkel kapcsolatban pedig Trump kijelentette: „Amikor én leszek az elnök, nem fogjuk hagyni, hogy a főiskolákat erőszakos radikálisok foglalják el. Ha idejössz egy másik országból, és megpróbálod a dzsihadizmust, az Amerika-ellenességet vagy az antiszemitizmust behozni az egyetemeinkre, akkor azonnal kitoloncolunk, és ki fogsz kerülni abból az iskolából.”

Donald Trump a nagygyűlésen megismételte, hogy hivatalba kerülése esetén az ország történetének legnagyobb kitoloncolási intézkedését fogja megtenni az Egyesült Államokban milliós számban tartózkodó illegális bevándorlóként érkezett külföldivel szemben.

Joe Biden, a Demokrata Párt nem hivatalos elnökjelöltje és hivatalban lévő elnök az Egyesült Államok északnyugati nagyvárosában, Seattle-ben vett részt adománygyűjtő eseményen, ahol támogatói előtt elsősorban a munkahelyek számának növekedését és a klímaváltozás elleni intézkedéseit emelte ki.

Elődjét és republikánus ellenfelét, Donald Trumpot veszélynek nevezte az amerikai demokráciára nézve, és bírálta Donald Trump tervét az illegálisan bevándorlók kitoloncolására vonatkozóan. Az újraválasztásért induló elnök megfogalmazása szerint 2024-ben "a szabadságjogaink és a teljes demokráciánk" a tét.

Hétfőn New York-ban folytatódik Donald Trump büntetőpere, és bíróság meghallgatja a vád koronatanújának számító Michael Cohent, Donald Trump korábbi személyes ügyvédjét. A bírósági tárgyalás április közepén kezdődött, aminek alapja a New York-i ügyészség által gazdasági bűncselekmény miatt emelt vád hallgatási pénz kifizetésével és elszámolásával összefüggésben.

(Israel hayom / MTI / Hetek)

.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!