Több ezer magyar állt ki Izrael mellett: hétfőn nagyszabású szimpátiatüntetés lesz
A Hetek, a Hit rádió és a Protest online demonstrációt szervez
Több ezer magyar állt ki Izrael mellett: hétfőn nagyszabású szimpátiatüntetés lesz

Forrás: Hetek-grafika, Shutterstock/Puzzlepix

2021. 05. 14.
Több ezer magyar facebookozó üzente meg a Facebook-keretével, hogy kiáll Izrael mellett az elmúlt napok drámai eseményeivel kapcsolatban. Többen fotókat is megosztanak a zsidó államban tett utazásaikról, mások angol nyelven fejezték ki szolidaritásukat a palesztin terrortól szenvedő civilekkel.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

A Hetek Facebook-keretét mindössze pár nap alatt már 3000 felhasználó tette ki a profilképjére a Facebookon.

Rengeteg magyar felhasználó alternatív Facebook-keretekkel, izraeli fotókkal, személyes üzenetekkel üzente meg: szolidaritást vállal a Hamasz palesztin terrorszervezet terrortámadásai miatt szenvedőkkel. 

Ha ön is ki szeretne állni Izrael mellett, az alábbi kerettel ezt megteheti: 

Hétfőn online demonstráció lesz

2021. május 17-én, hétfőn 19 órakor a Hit Rádió, a Hetek és a Protest Ifjúsági Szervezet közös demonstrációt hirdet, melyben kiállunk Izrael állama mellett. A járványügyi korlátozások jelenleg még nem teszik lehetővé a személyes tüntetéseket, ezért az online térben hallatjuk a hangunkat.

Az alábbi nyilatkozat aláírásával Önök is kifejezhetik kiállásukat Izrael mellett, egyúttal személyes, bátorító üzeneteket is tudnak küldeni a terrortámadások elszenvedőinek. A beérkező üzeneteket jövő héten személyesen adjuk át Izrael Állam magyarországi nagykövetének, és az online demonstráció kezdetéig beérkező üzeneteket az élő közvetítés alatt is közzétesszük.

Az üzenetek küldésére ezen a linken van lehetőség:

http://www.proisrael.hu

A nyilatkozat szövege így szól: 

"Az elmúlt napokban palesztin terrorszervezetek mondvacsinált indokokkal rakétatámadások sokaságát indították izraeli települések ellen. Az erőszakos és provokatív fellépéseket követően a megtámadott ország élt az önvédelemhez való jogával, körültekintő válaszcsapásokat mértek a terrorszervezetek központjaira.

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a nemzetközi közvélemény egy része mégis Izraelt kiáltotta ki bűnbaknak, elhallgatva a valós tényeket.

Alulírott állampolgárok ezúton nyilvánítjuk ki teljes szolidaritásunkat Izraellel és elismerjük, hogy minden országnak joga van megvédeni területeit és állampolgárait. Egyúttal őszinte részvétünket fejezzük ki minden ártatlan civil áldozat családtagjainak, akik a mostani konfliktusok során az életüket vesztették."

(ProIsrael)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!