Tízezer európait vesz fel a Facebook új metaverzumának kifejlesztésére
A virtuális világban játszani, kommunikálni és dolgozni is lehet majd VR-headseteken keresztül
Tízezer európait vesz fel a Facebook új metaverzumának kifejlesztésére

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 10. 18.
A Facebook arra készül, hogy tízezer embert alkalmazzon új metaverzumának kifejlesztésére az Európai Unióban. A virtuális világtól azt várják, hogy új, kreatív, szociális és gazdasági lehetőségek tárházát nyitja majd meg. 

A techóriás nem sokkal azután tette a bejelentést, hogy egy volt beosztottja súlyos vádakkal illette az amerikai szenátus előtt, illetve egyre erősödnek a befolyásának korlátozására irányuló felhívások is.

"A metaverzum képes megteremteni az új kreatív, társadalmi és gazdasági lehetőségekhez való hozzáférést. Kezdetektől fogva európaiak alakítják majd ki"

– jelentette be a Facebook egy blogbejegyzésben.

Az elkövetkező öt évben új munkahelyek jönnek létre, amelyekben magasan képzett mérnökök dolgoznak majd – tették hozzá.

A techóriás szerint az EU-s befektetés számos előnnyel járt, beleértve egy hatalmas fogyasztói piachoz, elsőosztályú egyetemekhez és kiemelt tehetségekhez való hozzáférést.

A Facebook prioritásává tette a metaverzum megalkotását. 

Bár az a híre, hogy előszeretettel vásárolja fel riválisai, a cég fogadkozott, hogy a projekten nem egy vállalat dolgozik majd egyedül, hanem kollaborációban valósul majd meg. 

A Facebook a közelmúltban 50 millió dollárt fektetett be nonprofit csoportok finanszírozásába, hogy elősegítse "a metaverzumok felelősségteljes építését".

Úgy hiszik azonban, hogy egy igazi metaverzum kifejlesztése további 10-15 évet vehet igénybe.

Egyes kritikusok szerint a legújabb bejelentéssel a Facebook hírnevét próbálják helyreállítani és a figyelmet elterelni a vállalatot érő botrányokról.

Többek között a techóriás volt termékmenedzsere, Frances Haugen szivárogtatásairól, melyekből többek között kiderült, hogy a cég tisztában volt vele, hogy az Instagram milyen negatív hatással volt a tizenévesek mentális egészségére, és a platform sok fiatal számára "mérgező" hely, azonban a profit miatt nem tett semmit.

A botrányról bővebben is olvashat a Hetek korábbi lapszámában megjelent cikkünkben.

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!