Szexizmussal vádolják Boris Beckert, mert megjegyzést tett Fucsovics barátnőjére
A szakkomentátorként dolgozó egykori teniszlegenda csupán annyit mondott, hogy "milyen csinos"
Szexizmussal vádolják Boris Beckert, mert megjegyzést tett Fucsovics barátnőjére

Forrás: IG / Böszörémyni Anett

2021. 07. 09.
Fucsovics Márton személyében újra a legjobbak között láthattunk magyar teniszezőt a Grand Slam ttnák negyeddöntőjében, a mérkőzést azonban sajnos három szettben elveszítette a világelső Djokoviccsal szemben. A játszma nem csak a két játékos teljesítményéről marad emlékezetes, külföldi újságírók kiszúrták, hogy a BBC szakkomentátora, az egykori teniszlegenda Boris Becker "szexista kijelentéseket tett" a magyar teniszező kedvesére, Böszörményi Anettre.

Boris Becker, a németek többszörös Grand Slam-bajnok a BBC televíziós szakértőként dolgozott a Djokovics-Fucsovics mérkőzés alatt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @bosziike

A közvetítés során többször is mutatták Böszörményi Anettet, Fucsovics Márton kedvesét, a kommentátor John Inverdale be is mutatta a nézőknek, hogy kiről is van pontosan szó. Az egyik ilyen bevágás során tette azt a megjegyzést Boris Becker, amire több némileg érzékeny szaklap és televíziós társaság is felkapta a fejét:

„Úgy hírlik, a magyar hölgyek a legszebbek. Nos, ezt nem tudom, de ő mindenesetre nagyon csinos”

– mondta az egykori világklasszis teniszező.

A Daily Mail újságban is megjelent egy írás, miszerint az egyik női sportolók egyenjogúságáért küzdő szervezet elnöke szerint „ha két férfi így beszél egy hölgyről, ráadásul élő adásban, az már túl sok. Nem inkább a következő generáció lányait kellene bátorítanunk, hogy sportoljanak, ahelyett hogy arról beszélünk, hogyan néznek ki?"– fogalmazott Stephanie Hilborne.

A BBC megvédte a szexizmussal vádolt Beckert, állítása szerint az 53 éves korábbi teniszező nem tett sértő megjegyzéseket.

Reagált Fucsovics barátnője Boris Becker „szexizmusára”

Becker szavaira most maga az érintett, Böszörményi Anett reagált közösségi oldalán. Fucsovics párja Stephanie Hilborne-nak címezve azt írta: 

Forrás: IG/Bosziike
Forrás: IG/Bosziike

 

Köszönöm a szükségtelen gesztust.

"Remélem egy nap majd ugyanígy bókol neked is egy igazi férfi.”

Posztjában hozzátette: „ha nő vagy, akkor ez egy jó bók egy férfitól. Ez csak annak szexizmus, akit nem ismernek el.”

(hetek/Daily Mail)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!