Soros szerint elkezdődhetett a harmadik világháború, amit nem biztos, hogy túlélünk
A milliáros szerint Kína és Oroszország jelenti a legnagyobb fenyegetést
Soros szerint elkezdődhetett a harmadik világháború, amit nem biztos, hogy túlélünk

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 05. 25.
A magyar származású amerikai pénzember is felszólalt a davosi Világgazdasági Fórumon. Szerinte minél hamarabb le kell győzni Putyint, aki tűzszüneti tárgyalásokra készül. 

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Soros György szerint Oroszország ukrajnai inváziója a harmadik világháború kezdete lehet, amit nem biztos, hogy túlél a civilizáció – írja összefoglalójában az Index. Az amerikai üzletember erről Davosban, a Világgazdasági Fórumon beszélt: 

„Az ukrajnai invázió lehet, hogy a harmadik világháború kezdete volt, és a civilizációnk nem biztos, hogy ezt túléli.

A legjobb és talán egyetlen módja civilizációnk megőrzésének az, ha minél hamarabb legyőzzük Putyint. Ez a lényeg” – fogalmazott. 

Az Index beszámolója alapján Soros arról is beszélt, hogy szerinte Putyin mostanra belátta, hogy az ukrajnai invázió hiba volt, és ezért a tűzszünetről szóló tárgyalásokra készül. 

„De a tűzszünet elérhetetlen, mert nem lehet megbízni benne. Minél gyengébb lesz Putyin, annál kiszámíthatatlanabbá válik” – tette hozzá. 

A pénzember arra is figyelmeztette az uniós országokat, hogy Putyin elzárhatja a földgázszállításokat, amelyek jelenleg Európa szükségleteinek mintegy 40 százalékát fedezik. 

Soros arról is beszélt, hogy véleménye szerint ma Kína és Oroszország jelenti a legnagyobb fenyegetést a nyílt társadalomra nézve.

(Hetek / Index)

hetek

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!