hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nemzetközi recept a zombipopulizmus
Békés Márton szerint megtévesztő Márki-Zay Péter kampánya
Nemzetközi recept a zombipopulizmus

Békés Márton, a XXI. század Intézet igazgatója(Forrás: XXI. Század Intézet)

2021. 11. 04.
A Nagy Terv – A Soros-birodalom Közép- és Kelet Európában címmel jelent meg Békés Márton szerkesztésében az a ténykönyv, amely nyilvános, mindenki számára hozzáférhető forrásokból kiindulva elemzi a Soros-jelenséget. A XXI. század Intézet igazgatójával arról is beszélgettünk, mi lehet a „Soros Inter­nacionálé” terve a 2022-es választásokra.

Soros Györgyöt az elmúlt években láthattuk óriásplakátokon, online hirdetések tucatjaiban, véleményt mondhattunk róla nemzeti konzultáció keretében, szinte nem múlt el nap, hogy ne emlegették volna valahol a nevét. A Stop Soros kampányok után nem megkésett ez a könyv?

– Kétségtelenül korábban is meg lehetett volna írni, hiszen Soros György 1984-ben telepedett meg Magyarországon. Ha a Stop Soros kampány közben jelentettük volna meg, akkor bizonyára az lett volna a baj, hogy a könyv semmi mást nem szolgál, mint a kormány ezzel kapcsolatos narratívájának tudományos vagy távlatosabb alátámasztását. De két időbeli fontos tényező is szerepet játszott: 2019-ben a CEU egy új campust nyitott Bécsben, és ezzel úgy tűnt, hogy elsimulnak azok a problémák, amelyek Sorost a korábbi években az érdeklődéspolitika homlokterébe emelték, így készíthettünk egy elszámolást. És közrejátszott a koronavírus-járvány is, mert ezalatt megírhattuk a könyvet, amelyben kilenc szerző tanulmányai sorakoznak.

Nem árt egy szakmai elemzésnek, ha a témát a politika is a frontvonalban tartja?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!