Békés Márton: a Biden-féle mélyállam és külföldi titkosszolgálatok is befolyásolhatják a 2022-es magyar választást
A 2022-es választás fő frontvonala a nemzeti és a nemzetközi erők között fog húzódni - állítja a politológus
Békés Márton: a Biden-féle mélyállam és külföldi titkosszolgálatok is befolyásolhatják a 2022-es magyar választást

Fotó: Dósa Gyôzô

2021. 02. 11.
A Terror Háza kutatási igazgatója Heteknek adott interjújában kijelentette: „a nemzeti erők belülről vezéreltek, a magyar nemzeti- és népszuverenitás kiterjesztését képviselik, a nemzetközi erők pedig kívülről irányítottak, s mindannyian a nemzetköziség különböző variációi: a Momentum például globalista, a DK eurokrata, az MSZP óbaloldaliasan internacionalista, a Jobbik és a Párbeszéd pedig egyszerűen indifferens a nemzeti kérdés iránt.”  

Békés úgy látja, hogy a nemzeti kontra nemzetközi konfliktuson belül sok apróbb konfliktus van: „a lokális és globális gazdasági érdekek összeütközése, az Európai Egyesült Államok és a szuverén nemzetállamok hatásköri ellentéte, a multikulturális, kozmopolita világkultúrának, valamint a meggyökerezett, hazai kultúrának a vitája.”

Szerinte égető kérdés lesz, hogy

„a Biden-elnökséggel felszínre került mélyállam, az ennek révén létrejönni látszó Washington–Brüsszel-tengely, a különböző államokhoz tartozó titkosszolgálatok és a Soros-hálózat miként vesz majd részt 2022-ben. Az eljövendő választás ezek miatt leginkább egy hibrid háborúra fog hasonlítani.”

Ebben a mozgó háborúban az elmúlt évben „a globális Régi Rend, a nemzetközi ancien régime helyzete némileg stabilizálódott, a 2010-es években létrejött nemzeti Új Erők pedig mintha defenzívában lennének” – véli Békés, aki

a Biden-elnökség részéről soft demokrácia-exportra számít:

„Ám hasonló körülmények között a Fidesz–KDNP már nyert választást, emlékezzünk csak vissza a 2013–14-es Goodfriend-misszióra vagy az ukrajnai színes forradalomra, melynek idején az ukrán ügyekért az akkori alelnök, Joe Biden felelt…” – mondta a Heteknek adott interjúban a terror Háza kutatási igazgatója.

A politológus azt állítja, hogy a rendszerváltás után 2010-ig a liberális elit szoros kézzel fogta a kulturális hatalom gyeplőjét, emiatt

1990 után hiába jutott kétszer is hatalomra a jobboldal, az uralom mindvégig a posztkommunista–liberális szövetség kezében volt.

Ezzel az 1945 után 65 éven át tartó korszakkal szemben még csak tíz év áll, ezért

„a polgári, konzervatív, vallásos szereplőknek is ki kell építeniük a maguk kulturális hálózatait”,

nem elegendő „törvényeket hozni, intézményeket alapítani, elosztási rendszereket létrehozni, pályázatokat kiírni”.

A teljes interjút a Hetek legújabb számában olvashatja el.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!