hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Békés Márton: Magyarország Európa laboratóriuma lesz?
A háború és béke kérdéséről itt beszélnek a legnyíltabban
Békés Márton: Magyarország Európa laboratóriuma lesz?

Forrás: Békés Márton

2024. 06. 06.
Néhány nappal a választások előtt értékeltük az elmúlt hónapok fejleményeit Békés Mártonnal, a XXI. Század Intézet igazgatójával, aki az „Operation Peter Magyar” művelet hátteréről is beszélt.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

  A kampány utolsó hetében összesűrűsödtek az események. Hogyan látja, nem indult későn a mozgósítás?

A kampány március 15-én már élesedett, sőt valójában a kampány startpisztolya február első hetében a kegyelmi ügy kirobbanásával vagy kirobbantásával el is dördült. Most Orbán Viktor a Békemeneten azt mondta, hogy a kampány csúcspontja a választás hete, ezen belül is az utolsó nap, hiszen akkor kell elvinni a szavazókat. Magyarországon a korábbiakhoz képest belpolitikailag valóban turbulensebb időszak volt a február, március, és végül is az április első fele is. Aztán május már országjárással, kampányolással, a kampányüzenetek erőteljesebb kommunikálásával járt, és a Békemenet június 1-jén megnyitotta azt a végső fázist, amelyben már a mozgósítás kerül sorra. Az igazán nagy kérdés az, hogy a belpolitikai erőfelmérőként viselkedő EP-választásokon belépve az országgyűlési választások előterébe, ebből ki mit profitál, és melyik párt lesz az, amelyik állva marad?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!