Békés Márton: „nemzetközi receptszerűség” és „zombipopulizmus” áll Márki-Zay Péter előretörése mögött
A történész-politológus egy „destabilizációs műveletet” lát megvalósulni az előválasztási folyamatban
Békés Márton: „nemzetközi receptszerűség” és „zombipopulizmus” áll Márki-Zay Péter előretörése mögött

Forrás: Facebook/Márki-Zay Péter

2021. 10. 22.
A XXI. Század Intézet igazgatója a Heteknek nyilatkozva úgy vélte, hogy „nemzetközi receptszerűség” valósult meg a hódmezővásárhelyi polgármester sikere mögött. „Ugyanez a ’zombi-populizmus’ volt az, ami hatalomba juttatta Ukrajna elnökét, Zelenszkijt, vagy Čaputová asszonyt Szlovákiában, de Lengyelországban és Bulgáriában is vannak hasonló próbálkozások. Úgy látom, hogy az ellenzéki konglomerátum ennek a stratégiának a politikai terveit – az alkotmányos rend felforgatását, az egyértelműen globalista külpolitikai elköteleződését – Márki-Zay Péter felszínre kerülésével igyekszik megvalósítani.” – állítja Békés Márton.

A történész szerint a „Soros-birodalom” közép-európai törekvéseivel egybevág az, hogy olyan jelölt került a fókuszba, aki mögött

„semmilyen néven nevezhető parlamenti többség nincs és nem áll majd mögött, messziről jött ember, nem tudjuk, hogy honnan indult, és azt sem, hogy hova tart. Nekem ez egy destabilizációs célú operációnak tűnik, ami már más közép-kelet-európai országokban már megvalósult vagy jelenleg is zajlik.”

– véli a történész.

Békés Márton arra számít, hogy nem lesz tartós Márki-Zay hirtelen jött népszerűsége: „Ezekből a zombipopulistákból, önjelölt népvezérekből azt látjuk, hogy könnyű a felívelő ciklus. Balliberális, zöld, konzervatívnak nevezett, de inkább neoliberális gondolatok is gomolyognak az ilyen emberek körül.

Stabil kormánytöbbséget, alkotmányos rendet, nyugalmat, gazdasági fejlődést teremteni egy ilyen személy nem tud, lásd Szlovákia, Ukrajna vagy Bulgária példáját.”

Ezért a következő parlamenti választás sorsdöntő lesz Magyarország számára: „2022 tétje ezért az lesz, hogy marad-e az elmúlt 10-11 évre jellemző gyarapodás, vagy jön a marakodás. Ez egy destabilizált helyzetet, felforgatott alkotmányos rendet, őrizetlen határokat, a gyermek és családvédelemből való kihátrálást, olyan identitás-politikai döntések meghozatalát jelentené, amelyek újra értelmeznék a család fogalmát, az egyházak támogatását – egy szóval: semmi jót nem jelentene.” – nyilatkozta a XXI. Század Intézet igazgatója.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

A szerző korábbi két véleménycikkét az előválasztás győzteséről ide és ide kattintva érheti el.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!