„Remélem, meghal”, „Trump 1946-2020” – liberális újságírók posztjai az elnök betegségéről
Trump közben négyperces videóban köszönte meg a támogató üzeneteket
„Remélem, meghal”, „Trump 1946-2020” – liberális újságírók posztjai az elnök betegségéről

Forrás: Twitter/Donald Trump

2020. 10. 04.
Mióta nyilvánosságra került, hogy Donald Trump elkapta a koronavírus fertőzést, és kórházba is került emiatt, a közösségi médiumokat a jókívánságok mellett elárasztották az elnök mielőbbi halálát kívánó, az emberi méltóságot semmibe vevő posztok.

Liberális újságírók is közzétettek ilyen üzeneteket. Hillary Clinton 2016-os elnökjelölti kampányának szóvivője, Zara Rahim azt írta a Twitteren:

„Morális identitásommal ütközött, hogy az elmúlt négy évben ezt írjam, de most remélem, hogy meghal.”

A posztot több tízezeren lájkolták, mielőtt a Twitter törölte volna.

Forrás: Twitter/Zara Rahim
Forrás: Twitter/Zara Rahim

Magyarországon is akadtak, akik szívesen temetnék Trumpot. Pándi Balázs, a héten indult Telex munkatársa az alábbi mémet posztolta a Facebookon:

Forrás: Facebook/Pándi Balázs
Forrás: Facebook/Pándi Balázs

Ezt posztot szintén törölték azóta. A legnagyobb közösségi médiumok egységesen közölték, hogy eltávolítanak minden olyan közlést, ami az amerikai elnök halálát kívánja.

Közben Donald Trump ma reggel egy négy perces videót tett közé a Twitteren, amit a Walter Reed katonai kórházban lévő elnöki irodában készített. A vágatlan felvételen az elnök megviseltnek tűnik, de nem látszik, hogy köhögne vagy légzési nehézségei lennének. Trump elismerte, hogy nincs még túl a betegségen, a következő napokban derül ki, hogy mire számíthat. Megköszönte mindenki támogatását és azt mondta, hogy ő vezetőként nem zárkózhat be a Fehér Házban a lakosztályába.

"A választók azzal bíztak meg, hogy döntéseket hozzunk és vezessük ezt a nagyszerű országot"

- mondta Trump. 

 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!