Putyin gratulált Bidennek a győzelemhez
Az amerikai elektori döntést követően az orosz elnök is elismerte a demokrata elnökjelölt választási sikerét
Putyin gratulált Bidennek a győzelemhez

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2020. 12. 15.
Táviratban gratulált Vlagyimir Putyin orosz államfő Joe Bidennek az amerikai elnökválasztáson elért győzelemhez - közölte kedden a Kreml sajtószolgálata. Azt követően tette meg ezt a gesztust, hogy az amerikai elektori kollégium hétfőn megerősítette Biden győzelmét a november 3-i választáson. Hivatalosan január 6-án hirdetik ki az eredményt, az elnöki beiktatásra pedig január 20-án kerül sor.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Az orosz vezető sikereket kívánt a megválasztott amerikai elnöknek, és kifejezte meggyőződését, hogy a globális biztonság és stabilitás ügyében rendkívüli felelősséggel bíró Oroszország és Egyesült Államok képes lesz 

nézeteltérései ellenére reálisan hozzájárulni a világban jelentkező számos probléma és kihívás megoldásához.

Putyin hozzátette, hogy ennek figyelembevételével az egyenlőség és egymás kölcsönös tiszteletben tartása elvén alapuló orosz-amerikai együttműködés megfelelne mindkét ország népe és a nemzetközi közösség érdekeinek.

Kifejezte készségét a Bidennel való együttműködésre és kapcsolatfelvételre.

Putyin korábban kijelentette, hogy "nem hátsó szándékból, hanem a hivatalos eljárás lezárulásának kivárása miatt maradt el az orosz gratuláció az amerikai elnökválasztás győztesének"

"De az, hogy ki kapta meg ezt a bizalmat, vagy a politikai szokásjognak megfelelően kell megnevezni, amikor az egyik fél elismeri a másik győzelmét, vagy legitim, jogi módszerrel kell megvonni, a végleges eredmény megvonásával"

- hangoztatta Putyin.

Ez a pont pedig az elektorok döntésével el is érkezett.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!