Pozitív fordulat: eltörölték a korábbi tiltást, visszakerül a Biblia a utahi iskolákba
De még mindig úgy gondolják, hogy a Szentírás egyes részei vulgárisak
Pozitív fordulat: eltörölték a korábbi tiltást, visszakerül a Biblia a utahi iskolákba

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 06. 22.
A Szentírásnak az iskolák könyvtárainak polcairól való eltávolítása nagy felháborodást keltett és hetvenen fellebbeztek a döntés ellen.

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy utahi iskolatanács szülői panasz nyomán úgy határozott, hogy el kell távolítani a Bibliát az általános iskolákból.

A panaszt tevő szülő még tavaly decemberben kérvényezte a Szentírás kitiltását arra hivatkozva, hogy többek között “vérfertőzést, önkielégítést, brutalitást, prostitúciót, nemi erőszakot és gyerekgyilkosságot” tartalmaz, ezért nem gyerekeknek való.

Most azonban az iskolatanács a fellebbezéseket is megvizsgálta, és új szavazást tartott a könyvek sorsáról.

A szavazás során a testület tagjai egyöntetűen azt választották, hogy a Biblia kerüljön vissza az iskolákba, mert a Szentírás szövege minden korosztály számára megfelelő.

“A közösségi irányelvek alapján a fellebbviteli bizottság megállapította, hogy a Biblia jelentős és komoly értéket hordoz a gyerekeknek, amelyek felülírják az erőszakos vagy vulgáris tartalmakat, amelyek benne vannak”

- írta a testület a döntésről.

(CBN News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!