„Erőszakos és vulgáris” tartalom miatt eltávolították a Bibliát utahi iskolákból
Texasban és Kansas-ben is indítottak hasonló kezdeményezést
„Erőszakos és vulgáris” tartalom miatt eltávolították a Bibliát utahi iskolákból

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 06. 05.
Egy utahi iskolatanács helyt adott egy szülői panasznak, és eltávolíttatta a Bibliát az általános- és középiskolákból.

Ahogy arról beszámoltunk, tavaly hoztak egy törvényt Utah államban, amellyel kitiltották a pornográf tartalmú könyveket az iskolákból.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Erre a törvényre hivatkozva szülők már több tucat könyv eltávolítását kérték az iskolák könyvtáraiból, mert nem gyerekeknek valók, de többnyire a szexuális orientációval, LMBTQ-val kapcsolatos anyagokkal kapcsolatban tettek panaszt.

Egy szülő azonban a Biblia kapcsán is panaszt nyújtott be, és kérvényezte, hogy a Szentírást is tiltsák ki az oktatási intézményekből, mert többek között “vérfertőzést, önkielégítést, brutalitást, prostitúciót, nemi erőszakot és gyerekgyilkosságot” tartalmaz.

A panasztevő 49 olyan részt emelt ki a Bibliából, amelyről úgy gondolta, hogy “helytelenek”, és emiatt nem való a könyv gyerekeknek.

Az iskolatanács elbírálta a panaszt, és úgy határozott, hogy el kell távolítani az iskolákból a Bibliát, de nem ismertették, hogy mi alapján hozták meg ezt a döntést, és melyik részeknél adtak helyet a panasznak, miszerint “erőszakos és vulgáris” tartalmú a szöveg.

A Szentírás azonban továbbra is megtalálható lesz a középiskolák könyvtárainak polcain.

Utah nem az egyetlen amerikai állam, ahol eltávolították a Bibliát az oktatási intézményekből. Texasban szülők az LMBTQ-tartalmú könyvek kitiltását kérték az iskolákból, amire válaszul mások a Szentírás kapcsán emeltek panaszt, és sikerült elérniük, hogy a Biblia se legyen elérhető a gyerekek számára egy tankerületben. Kansas-ben maguk a diákok kérték, hogy az iskola vezetősége rakja ki a Bibliákat a könyvtárból.

előfizetés

(BBC News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!