Orosz tankok Budapesten? - Orbán Viktornak üzent az ukrán külügy
Szerintük az Ukrajnának nyújtott segély nem jótékonyság
Orosz tankok Budapesten? - Orbán Viktornak üzent az ukrán külügy

Fotó: MTI/Kovács Attila

2022. 10. 26.
Az ukrán külügy szóvivője, Oleh Nikolenko reagált a magyar miniszterelnök azon kijelentéseire, mely szerint az Ukrajnának nyújtott uniós támogatás (katonai és szankciós) azzal a kockázattal jár, hogy a háború kiterjed az Európai Unió területére.

A szóvivő hivatkozza Orbán azon mondatait, mely szerint a szankciók és katonai hozzájárulások fenntartása azzal járhat, hogy belevonódunk a háborúba, holott éppen ezt kellene elkerülni. Az ukrán külügy szerint 

"ha az EU felhagy az Oroszországra helyezett szankciós nyomással és az Ukrajnának nyújtott katonai támogatással, akkor az orosz tankok gyorsabban Budapestre érnek, minthogy a magyar kormányból bárki tárcsázni tudná Moszkvát."

A szóvivő szerint az Ukrajnának nyújtott segély nem jótékonyság, hanem Európa befektetése a saját biztonságába. Csak közös erőfeszítéssel lehet megállítani az orosz fenyegetést - vélekedett. 

(Interfax, Mandiner)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!