Orbán Trumpot kereste a Twitteren, az amerikai nagykövet szerint inkább Bident kövesse
Orbán Trumpot kereste a Twitteren, az amerikai nagykövet szerint inkább Bident kövesse

Fotó: Twitter / Orbán Viktor

2022. 10. 12.
Trumpot januárban örökre letiltotta a Twitter, a magyar miniszterelnök már az első, közöségi oldalon töltött napja után őt kereste, mint jóbarátját. Nem kellett sokat várni az új amerikai nagykövet válaszára. 

Ahogy arról a Hetek is beszámolt, hétfőn elindult Orbán Viktor hivatalos twitter-oldala. A miniszterelnök sajtófőnöke közleménye szerint a közösségi oldalon angol nyelvű információk jelennek majd meg a kormányfő munkájáról és politikájáról, elsősorban a nemzetközi közvélemény tájékoztatására.

A miniszterelnök első twitteres napja után feltette a kérdést: hol van az ő jó barátja, Donald Trump? Mint ismert, a – korábban igen aktív közösségioldal-használó – volt amerikai elnököt a januári választásokat követően tiltotta le örökre a Twitter. Ennek szólhatott Orbán Viktor fricskája, amit egy ismert, John Travoltás mémmel illusztrált. 
 

Nem sokat kellett várni a frissen kinevezett budapesti amerikai nagykövet, David Pressman válaszára, aki miután köszöntötte a magyar miniszterelnököt a platformon – szintén egy Travoltás mémmel – válaszolva Trump helyett a jelenlegi amerikai elnököt, Joe Biden ajánlotta Orbán figyelmébe. David Pressman biztos ami biztos hashtagként odaírta: nyomásgyakorló. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Pressman korábban arról beszélt, reméli, hogy nem lesz szükség Magyarországon nyomásgyakorlásra a NATO-bővítés miatt. Erről bővebben itt olvashat. 

(Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!