Orbán szerint vérlázító a Magyarországra kiszabott sokmilliárdos büntetés
Szerinte az Európai Unió Bírósága Soros György bírósága
Orbán szerint vérlázító a Magyarországra kiszabott sokmilliárdos büntetés

Facebook/Orbán Viktor

2024. 06. 14.
Soros György bírósága hozta meg ezt az ítéletet - jelentette ki a miniszterelnök, vérlázítónak nevezve azt a brüsszeli döntést, hogy az Európai Unió Bírósága nyolcvanmilliárd forintra bünteti Magyarországot az uniós bevándorlási politika megsértéséért.

Orbán Viktor kiemelte: a "brüsszeli buborék" tele van Soros György embereivel, ez igaz az Európai Parlamentre, az Európai Bizottságra és az igazságszolgáltatásra is.

Emlékeztetett, Sorosnak van egy terve, be kell hozni évente egymillió migránst és Európából egy kevert népességű kontinenst kell létrehozni.
Felidézte: ez egy régi háború, amely 2015-2016-ban kezdődött, amikor a százezerszám érkező, invázió képét mutató menekültáradattal szemben Magyarország kerítést épített. Elköltöttünk kétmilliárd eurót, hogy megvédjük Magyarországot, hogy Magyarország Magyarország maradjon - jegyezte meg.

Szerintünk Brüsszelnek nincsen joga ahhoz, hogy megmondja, kikkel éljünk együtt

- hangsúlyozta Orbán Viktor.

Az EP második legnagyobb frakciója?

Az Európai Parlament második legnagyobb frakcióját alakíthatná meg a jobboldal, amennyiben a választáson győztes francia és olasz jobboldal vezetői megegyeznek, és a Fidesz is csatlakozik - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor jelezte: két hölgynek kellene megegyeznie, Marine Le Pennek, aki utcahosszal nyerte meg a francia EP-választást és az olasz jobboldal vezetőjének, Giorgia Meloninak.

Úgy vélte: ha ők ketten meg tudnak állapodni, és a Fidesz csatlakozik hozzájuk, akkor létrehozhatnák az Európai Parlament második legnagyobb frakcióját. Sőt - folytatta -, még az Európai Néppártból is tudnának áthozni pártokat, így könnyen lehet, hogy fél éven belül a jobboldalé lenne Európában a legnagyobb parlamenti frakció.

"Erről szoktunk álmodni, aztán fölébredünk, és kiderül, hogy a két hölgy nem tud megegyezni" - jegyezte meg Orbán Viktor.

A NATO-megállapodásról

Nagyon fontos és nekünk nagyon kedvező megállapodást kötöttünk a NATO-val - közölte Orbán Viktor a NATO főtitkárával az ukrajnai misszióból való kimaradásról között megállapodásról.

Felidézte: a Békemenet, az elmúlt időszak "legnagyobb közösségi akarat-megnyilvánulása" is arról szólt, hogy "Magyarország maradjon a béke szigete", azaz se kívülről, se belülről ne veszélyeztesse semmi a békés életünket, márpedig az európai tapasztalatok alapján "nincs békés élet, hogyha migránsok vannak".

Orbán Viktor a NATO-n belüli alapvető nézetkülönbségnek nevezte, hogy a 32 tagállamból 31 "le akarja győzni az oroszokat", és mivel erre Ukrajna egymagában nem képes, támogatják, és a megoldás szerintük a harctéren van, míg a magyar álláspont szerint ez tévedés, nem egyik vagy másik felet kellene támogatni, hanem azonnali tűzszünetre kellene rászorítani a feleket.

A miniszterelnök kiemelte: mi a NATO-ban "az elfogadott, elismert, lojális, együttműködő, kiemelkedően együttműködő országok közé tartozunk", 1300 magyar katona szolgál külföldi misszióban, két százalék feletti az ország GDP-arányos védelmi költése, légtérrendészeti feladatokat látnak el magyar gépek a szomszédos és a balti államok felett, NATO-összekötők vagyunk közép-ázsiai és afrikai államokban.

A NATO a mi otthonunk - fogalmazott Orbán Viktor.

(MTI / Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.  

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!