Orbán szerint a terrorszervezetek kiképzett emberei radikalizálják a bevándorlókat
Orbán szerint a terrorszervezetek kiképzett emberei radikalizálják a bevándorlókat

Facebook/Orbán Viktor

2023. 11. 10.
Egyetlen orvosság van a migrációval szemben: nem szabad őket beengedni az országba - jelentette ki a miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Megjelent a Hetek Képbehozó magazinja, címe: „Keresztünk – Nyugaton a helyzet változó”. A kiadványban európai gyülekezetvezetők, meghurcolt keresztények, ismert bibliatanítók világítanak rá arra, hogyan változott meg a hívők megítélése nyugaton. A bookazine 4990 Ft helyett 3490 Ft a hetek.hu/konyvek oldalon.

Orbán Viktor kiemelte: a migrációról szóló titkosszolgálati jelentés "felrajzol egy félelemteli horizontot" és "megerősít bennünket abban, hogy azt kell tennünk, amit eddig tettünk".  Hangsúlyozta: Magyarország volt az első ország, amely kimondta, hogy a migráció és a terrorizmus "kéz a kézben jár", és ezt a jelentés is megerősíti.

Kifejtette: nyilvánvaló, hogy a migránsok egyre agresszívebbek, gyakrabban alkalmaznak egymással és a határőrökkel szemben is erőszakot és egyre durvább eszközökkel próbálnak átjutni a határvédelmi kerítésen, emögött a radikalizálódás mögött pedig valójában terrorszervezetek megbízottai, aktivistái állnak.

Nem magától radikalizálódik a helyzet a déli határainknál, hanem ezt kiképzett emberek "fűtik, alakítják, szervezik" - fogalmazott.
Kiemelte: nem az a kérdés, hogy a következő 20-30 évben belebotlik-e migránsokba Budapesten, hanem az, hogy ha egyszer beengedik a migránsokat, akkor "többet nem lehet kitenni" őket. Ez pedig azt jelenti, hogy a gyerekeink, az unokáink és még azután több nemzedék is az életét olyan világban fogja leélni,

"ami nem lesz jó, ami bizonytalan lesz, ami terrorcselekményekkel, bűnözéssel, gázai mini gettókkal lesz tele"

- fogalmazott, hozzátéve, hogy ezt most lehet megakadályozni.

Hozzátette: új idegenrendészeti törvényt kell alkotni, amely világosan meghatározza, ki, milyen jogcímen tartózkodhat Magyarországon, és e mögé egy erőteljes kikényszerítő idegenrendészeti erőt is helyez. Orbán Viktor azt mondta, a céljuk az, hogy mindenkiről lehessen tudni, aki Magyarországon van, milyen jogcímen, mennyi ideig tartózkodhat itt, mert "egyébként ellopják tőlünk az országot".

(MTI / Hetek)

Képbehozó

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!