Orbán: olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek
Orbán: olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

2023. 07. 03.
A magyar miniszterelnök szerint éppen ezért minden nap erősíteni kell a saját védvonalainkat és a rendvédelmi szerveinket.

Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rendészettudományi karának tisztavató ünnepségén arról beszélt, hogy napjainkban a világ alapjaiban reng, "ez alól mi magyarok sem vagyunk kivételek", hiszen "a rengés epicentruma közvetlenül a szomszédunkban van".

A háború Magyarország szomszédságában zajlik, és közben délről migránsok ezrei "ostromolják határainkat". A kormányfő szerint szükség van erős országra, erős kormányra, erős gazdaságra, erős hadseregre és nem utolsósorban erős rendvédelmi szervekre.

Orbán a tisztavatáson azt is elmondta, hogy látni olyan fiatalokat is, akik szeretik a könnyebb végén megfogni a dolgokat, nem szeretnek felelősséget vállalni és nem akarnak elköteleződni valami mellett. Van, aki kinövi mindezt, és úgy dönt, hogy "komolyságot, súlyt, jelentőséget ad a saját életének", ezért komoly hivatást választ, például beáll állami szolgálatba.

A miniszterelnök szerint aki a felelősségteljes életet, a tiszti hivatást vállalja, az a magyarságát is vállalja. Esküjük szerint a most végzettek a magyar embereket védik, a magyar nemzet békéjét és biztonságát szolgálják, vállalják, hogy nehéz időkben is erősek maradnak, megvédik a gyengéket és az elesetteket, megfékezik mindazokat, akik Magyarország békéjét és biztonságát fenyegetik.

Az NKE rendészettudományi karának 166 hallgatója ünnepélyes keretek között, Orbán Viktor, Pintér Sándor belügyminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és a rendvédelmi szervek tábornoki kara jelenlétében tette le tiszti esküjét új helyszínen, az NKE Ludovika Campusán.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!