Orbán: Magyarországon nem lesz terrorpárti tüntetés!
A magyar miniszterelnök a Kossuth Rádióban jelentette be
Orbán: Magyarországon nem lesz terrorpárti tüntetés!

Forrás: Youtube/M1 Híradó

2023. 10. 13.
Orbán Viktor magyar miniszterelnök a péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában szögezte le, majd a Facebook-oldalán is közzétette: Magyarországon nem lesz terrorpárti tüntetés.

Az izraeli háborús eseményekről szóló élő hírfolyamunkat ide kattintva érheti el.

A bejelentés azt követően történt, hogy szerte az európai nagyvárosokban a Hamaszt éltető utcai demonstrációk voltak, mára pedig a terrorszervezet utcai dzsihádra szólította fel a híveit szerte a világban. Még Budapesten is titokban szerveztek palesztinpárti tüntetést péntek délutánra, amellyel kapcsolatban a Hetek is felszólalt, hogy azt be kellene tiltani.

Orbán Viktor a rádiós interjújában úgy fogalmazott, hogy egész Európában vannak szimpátiatüntetések a terrorszervezetek mellett, de ezeket Magyarországon nem engedélyezik. 

„A következő dolog, ami megdöbbentő, és a vészcsengőt a mi fejünkben is meg kell, hogy indítsa, az az, hogy szimpátiatüntetések vannak a terroristák mellett egész Európában.

Még Magyarországon is próbálkoztak, de hát ugye itt szimpátiatüntetés nem lehet rendezni,

mert az önmagában is terrorveszélyt jelentene a magyar polgárok számára, tehát ezt felejtsük el!” - fogalmazott, és elmondta, hogy ennek most nincs itt az ideje, a kormány nem is fog erre semmilyen engedélyt adni.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!